Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας στην Eurolymp 2013.


Με κυρίαρχο στοιχείο τους ασθενείς ανέμους θα χαρακτηρίζαμε το φετινό Eurolymp που διεξήχθη στην μαρίνα δήμου Καλλιθέας από τις 5-10 Μαρτίου από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Μάλιστα όπως μας δήλωσαν αθλητές, προπονητές αλλά και μέλη της Επιτροπής Αγώνων είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε με διαδοχικές ημέρες μπουνάτσας αλλά και ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες.


Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τις Ολυμπιακές κατηγορίες που πήραν μέρος και o αγώνας τους μέτρησε εκτός από Eurolymp και σαν Πανελλήνιο τους,  αγωνίστηκαν και μη Ολυμπιακές κατηγορίες όπως τα Laser 4.7 αλλά και τα Optimist. Με την διαφορά ότι ο αγώνας μη Ολυμπιακών κατηγοριών (εκτός του 420) ήταν τρεις ημέρες (Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή)  αντί  για πέντε ημέρες που ήταν των υπολοίπων κλάσεων (Τετάρτη-Κυριακή). Διαβάστε περισσότερα

Οι κλάσεις που αγωνίστηκαν  ήταν οι εξής:

Finn, Laser STD, Laser RDL γυναικών,  470, 420, 49er, 2,4mR, Laser 4.7, Optimist.

Οι καιρικές συνθήκες όλες τις ημέρες των αγώνων ήταν πάνω κάτω οι ίδιες Νοτιοδυτικός άνεμος (Γαρμπής) που ξεκίναγε από τις 220ο και σταδιακά στρεφόταν αριστερότερα, γινόταν Νοτιάς-180ο και έφτανε μέχρι και Νοτιοανατολικός (Σορόκος) στις 140ο. Η ένταση του όμως δεν περνούσε ποτέ τους 8 κόμβους.

Σχεδόν καθημερινά δινόταν αναβολή  στην στεριά μεταφέροντας πιο πίσω την προγραμματισμένη εκκίνηση αλλά και η ύπαρξη αναβολής στην θάλασσα  λόγω μπουνάτσας δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο  ακόμη και την τελευταία ημέρα  των αγώνων (medal race για τις Ολυμπιακές κατηγορίες) , αφού η μόνη κατηγορία που ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα βάση οδηγιών πλου  ήταν τα Finn.

Ειδικά στις Ολυμπιακές κατηγορίες ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, δεδομένου  ότι  έγιναν ταυτόχρονα και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.  Συνολικά αγωνίστηκαν 400 ιστιοπλόοι  από 6 χώρες. 

Από την διοργάνωση αυτή δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Ναυτικός όμιλος του νησιού μας αφού έδωσε  το παρών με την αγωνιστική ομάδα  των

Laser 4.7 (Ερρίκο Στάθη, Κωνσταντίνο Κατρίδη, Βέρα Καλαντζή, Ανίτα Κωνσταντοπούλου και Αριάδνη Παπαδοπούλου) και τον προπονητή της ομάδος Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Καθώς και με την αγωνιστική ομάδα  των Optimist με τους αθλητές: Αλίκη Καλαντζή, Ευαγγελίνα Τρίμη, Αθηνά Πανταζή, Παναγιώτη Ροδίτη, Νίκο Χαλδαίο, Ανδρέα Γιαννούλη, Ιάσωνα Παλυμεντάκη και τον προπονητή της ομάδος Απόστολο Καρνούτσο.

Μια ανάσα από το βάθρο βρέθηκαν οι Βέρα Καλαντζή και η Ανίτα Κωνσταντοπούλου  στα Laser 4.7 αφού μέχρι και την προτελευταία ιστιοδρομία βρίσκονταν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Μία ‘πίσω’ κούρσα όμως και για  τις δύο στην τελευταία ιστιοδρομία  κατάφερε να τις ανεβάσει στην 4η και 5η θέση της γενικής βαθμολογίας των κοριτσιών.

Η Ανίτα μάλιστα κέρδισε και  την προτελευταία ιστιοδρομία της  διοργάνωσης αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Ο πρωταθλητής της κλάσης του 2012 δεν κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό και στις τέσσερις ιστιοδρομίες και έτσι μία άσχημη κούρσα στάθηκε  αρκετή να τον κρατήσει μακριά από  τα μετάλλια αφού οι ιστιοδρομίες που  πραγματοποιήθηκαν δεν ήταν αρκετές ώστε να εξαιρέσουν την χειρότερη τους  ιστιοδρομία.

Τα αποτελέσματα των Laser 4.7 είναι τα εξής:
  • Bέρα Καλαντζή 4η στα κορίτσια- 10η γενική.
  • Ανίτα Κωνσταντοπούλου 5η κορίτσια- 11η γενική
  • Ερρίκος Στάθης 8ος αγόρια – 15ος γενική
  • Κωνσταντίνος Κατρίδης 12ος αγόρια – 22ος γενική
  • Αριάδνη Παπαδοπούλου 11η κορίτσια – 29η γενική
Optimist:
  • Αλίκη Καλαντζή 4η
  • Ευαγγελίνα Τρίμη 10η
  • Αθηνά Πανταζή 39η
  • Παναγιώτης Ροδίτης 60ος
  • Νίκος Χαλδαίος 73ος
  • Ιάσωνας Πολυμεντάκης 103ος
  • Ανδρέας Γιαννούλης 107ος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png