3η Θέση για την Βέρα Καλαντζή στην Ολυμπιακή κατηγορία laser rdl γυναικών.

Μια ακόμη επιτυχία επετεύχθη από την Ιστιοπλοϊκή ομάδα του νησιού μας και πιο συγκεκριμένα από την αθλήτρια Βέρα Καλαντζή στον ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Ελλάδος το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου με την ονομασία: "Έλλης-Κύπελλο Άλκι Μαγκριώτη". Η νεαρή αθλήτρια (μόλις 15 ετών) αγωνίστηκε στην Ολυμπιακή κατηγορία Laser Rdl γυναικών κατακτώντας την 3η θέση της κατηγορίας της αλλά και της γενικής βαθμολογίας πραγματοποιώντας μάλιστα έναν αγώνα λιγότερο από τις συναθλήτριες της καθώς έπρεπε να εγκαταλείψει στην μέση του αγώνα την τελευταία ιστιοδρομία που αγωνίζονταν, ώστε να προλάβει το τελευταίο καράβι για Αίγινα, για να είναι συνεπής και στις μαθητικές της υποχρεώσεις.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, με τον καιρό να αλλάζει διεύθυνση και τις δυο ημέρες των αγώνων κάνοντας παιχνίδια κυρίως από τις 175˚-205˚ με αποτέλεσμα να απαιτεί σωστούς χειρισμούς και γρήγορες αποφάσεις αν ήθελες να είσαι στις πρώτες θέσεις του αγώνα. Η ένταση του ανέμου θα χαρακτηριζόταν από ασθενής έως μέτρια αφού το ανεμόμετρο δεν έδειξε ποτέ πάνω από 8 μίλια ένταση ανέμου. Η Βέρα θα λέγαμε πως τα κατέφερε πολύ καλά αν αναλογιστούμε και το νεαρό της ηλικίας της αλλά και την έλλειψη εμπειρίας πάνω στο συγκεκριμένο σκάφος.

Το ίδιο καλά τα κατάφερε και ο Κωνσταντίνος Κατρίδης την πρώτη μέρα των αγώνων, αφού κατείχε την 3η θέση στα αγόρια. Η Κυριακή όμως δεν ήταν εξίσου καλή μέρα για εκείνον πραγματοποιώντας δυο μέτριες ιστιοδρομίας που τον έφεραν τελικά στην 5η θέση της κατηγορίας Laser 4.7 αγοριών και 6η θέση στην γενική βαθμολογία. Διαβάστε περισσότερα...
Ο μικρότερος της παρέας Παναγιώτης Ροδίτης έδειξε τον καλύτερο του εαυτό στην τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα τερματίζοντας στην 7η θέση Laser 4.7.
Στην γενική κατάταξη τερμάτισε στην 13η θέση, ενώ στην κατηγορία αγοριών κατετάγη 12ος. Ο Ερρίκος Στάθης στα Laser Rdl αγωνίστηκε μόνο σε μια ιστιοδρομία από τις τέσσερις που πραγματοποιήθηκαν, καθώς την πρώτη μέρα λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να αγωνιστεί ενώ την δεύτερη μέρα, μια πρόωρη εκκίνηση που έκανε τον φόρτωσε με πολλούς βαθμούς ποινής και κατετάγη 15ος.

To ίδιο Σαβ/κο αγωνίστηκε και η Αλίκη Καλαντζή στην κατηγορία των Όπτιμιστ στον Διασυλλογικό αγώνα που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς με την ονομασία "Κύπελλο Βράιλα 2014".

Η Αλίκη κατετάγη στην 27η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 95 σκάφη και 8η στην κατηγορία των κοριτσιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png