"Φορτωμένοι" μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του Ν.Ο.Α. από το "Κύπελλο Ολυμπιονικών 2014".

Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς τιμώντας τους Έλληνες Ολυμπιονίκες στην ιστιοπλοΐα πραγματοποίησε τον αγώνα με την ονομασία: "Κύπελλο Ολυμπιονικών 2014". Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και  την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στον Σαρωνικό κόλπο, στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας μετείχε στον αγώνα με τους αθλητές Βέρα Καλαντζή και Κωνσταντίνο Κατρίδη στην κατηγορία Laser 4.7, ενώ στην κατηγορία Laser RDL αγωνίστηκε ο Ερρίκος Στάθης. Ο Παναγιώτης Ροδίτης λόγω μαθητικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να δώσει το παρόν.



Οι συμμετοχές πολλές και ο αγώνας αν και Διασυλλογικός είχε μεγάλη βαρύτητα καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας ενόψει του ‘Athens Eurolymp Week 2014’ που θα διεξαχθεί στις 14-20 /3 και αποτελεί και Πανελλήνιοo Πρωτάθλημα για όλες τις Ολυμπιακές κατηγορίες. Το Κύπελλο Ολυμπιονικών περιελάμβανε τις εξής κατηγορίες σκαφών:  Finn, 470 Ανδρών-Γυναικών, 420 Ανδρών-Γυναικών, Laser STD , Laser RDL Εφήβων-Νεανίδων , Laser 4.7 Αγοριών-Κοριτσιών. Οι καιρικές συνθήκες την πρώτη ημέρα των αγώνων ήταν ασθενείς νότιοι άνεμοι διευθύνσεως από τις 175°-210° , ενώ μάλιστα άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους που αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία σκάφη να βγουν από την θάλασσα σούρουπο, ολοκληρώνοντας μάλιστα μόνο μια ιστιοδρομία όπως η κατηγορίας Laser 4.7. Διαβάστε περισσότερα...

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων ο καιρός φυσούσε από Βορειοδυτική διεύθυνση που αργότερα μάλιστα στράφηκε σε Δυτική διεύθυνση και ενισχύθηκε, φτάνοντας μέχρι και τους 16 κόμβους, ο άνεμος βέβαια όσο πλησίαζε το απόγευμα εξασθενούσε.

Έτσι τα 470 συνολικά πραγματοποίησαν 6 ιστιοδρομίες, τα 420, τα Laser Std και Laser RDL- 5 ιστιοδρομίες, ενώ Finn και Laser 4.7 ολοκλήρωσαν 4 ιστιοδρομίες.

Οι Αιγινήτες αθλητές πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εμφάνιση κατακτώντας 3 μετάλλια.
Βέρα Καλαντζή 1η θέση στα Laser 4.7
Κωνσταντίνος Κατρίδης 3η θέση στα Laser 4.7
Eρρίκος Στλαθης 2η θέση στα Laser RDL
Συγχαρητήρια στους αθλητές μας που γύρισαν στο νησί πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση και κατέκτησαν χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε και ο προπονητής της ομάδας Κωνσταντίνος Χανιώτης.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου με την παρουσία σχεδόν όλων των Ολυμπιονικών αλλά και Παραολυμπιονικών αθλητών μέχρι σήμερα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, πολιτικών αλλά και του Δημάρχου Πειραιά κου Μιχαλολιάκου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png