Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Πρώτος αγώνας πρόκρισης της Περιφέρειας Αθηνών για την κατηγορία Laser 4.7.

Επιμέλεια Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου από τον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης και Φιλίας (N.O.E.Φ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο), ο πρώτος αγώνας πρόκρισης της Περιφέρειας Αθηνών για την κατηγορία Laser 4.7.
Στον αγώνα είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες από το 1998 και μετά. Συνολικά διεξήχθησαν 6 ιστιοδρομίες, 3 το Σάββατο και 3 την Κυριακή εξαιρουμένης της χειρότερης ιστιοδρομίας του κάθε αθλητή. Επομένως υπολογίστηκαν 5 ιστιοδρομίες από κάθε αθλητή συνολικά προκειμένου να βγει η Γενική κατάταξη.

Από το Broadcasting News της εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το Σάββατο το κρύο ήταν πολύ έντονο με τον άνεμο να πνέει Βόρειος-Βορειοανατολικός, εντάσεως ως και 17 κόμβων/ώρα. Την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλύτερες, με τον ήλιο να κάνει αισθητή την παρουσία του και έτσι να έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας. Στην διεύθυνση του ανέμου δεν είχαμε καμία αλλαγή παρά μόνο στην ένταση του που είχε δύναμη από 6-10 κόμβων/ώρα. Διαβάστε περισσότερα...

Αγωνίστηκαν συνολικά 76 αθλητές εκ των οποίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί το 50% των συμμετασχόντων. Επομένως το εισιτήριο για το Πανελλήνιο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο κατά πάσα πιθανότητα στον Πατραϊκό κόλπο θα πάρουν από την Περιφέρεια Αθηνών οι πρώτοι 38 αθλητές.


Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας συμμετείχε στον αγώνα με τους αθλητές Κατρίδη Κωνσταντίνο, Ροδίτη Παναγιώτη και προπονητή τον Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Ο αγώνας ξεκίνησε την πρώτη ημέρα πολύ καλά για τον Κωνσταντίνο Κατρίδη τερματίζοντας 2ος στην πρώτη ιστιοδρομία και 8ος στην επόμενη όμως οι υπόλοιπες κούρσες δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα για εκείνον, τερματίζοντας σε μέτρια σειρά και έτσι κατετάγη τελικά στην 19η θέση της γενικής κατάταξης παίρνοντας άνετα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Παναγιώτης Ροδίτης είχε ακριβώς την αντίθετη πορεία. Ενώ ξεκίνησε πολύ άσχημα την πρώτη μέρα κάνοντας κούρσες που πραγματικά δεν τον αντιπροσώπευαν, όντας στο τέλος της 1ης ημέρας στο νο 45 της γενικής βαθμολογίας, κάτι που σήμαινε πολύ δύσκολη την εισαγωγή του στο 50% αν συνέχιζε έτσι, την δεύτερη μέρα μετά από αλλαγές στα μετρήματα αλλά και στο σκάφος του, που έκανε με τον προπονητή του Κωνσταντίνο Χανιώτη, πραγματοποίησε 3 ιστιοδρομίες στο top ten της γενικής κατάταξης κλείνοντας μάλιστα την 6η και τελευταία ιστιοδρομία του αγώνα αλλά και της ημέρας με πρωτιά και μάλιστα με διαφορά!

Έτσι κατάφερε να πέσει πολύ στην γενική κατάταξη τερματίζοντας στην 26η θέση στο σύνολο και πήρε το εισιτήριο και αυτός για την επόμενη φάση.

2/2 λοιπόν προς το παρόν για τον Ν.Ο.Αίγινας.
Συγχαρητήρια σε όλους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png