Η τοποθέτηση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αίγινας στην συνέλευση του συλλόγου "Ο Σωτήρας".

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αίγινας συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως στη γενική συνέλευση του Επαγγελματικού Αλιευτικού συλλόγου παράκτιας Αλιείας Αίγινας ο «ΣΩΤΗΡΑΣ».
Ο συντονιστής της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ,Παναγιώτης Πατσακιός,στην παρέμβαση του,αφού ευχαρίστησε το προεδρείο για την πρόσκληση,αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της οργάνωσης και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τον πρωτογενή τομέα του οποίου η προσφορά στην εποχή της πανδημίας είναι πολύ σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες.
Αναφέρθηκε σε μια σειρά χρόνιων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι ψαράδες στην Αίγινα στα οποία δόθηκαν λύσεις επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όπως:η προστασία των ιχθυοαποθεμάτων από τα συρόμενα εργαλεία κοινώς «βιτζότρατες»ασφαλιστικά θέματα κ.α.
Επίσης έγινε αναφορά στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια (αναφορές-ερωτήσεις)από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμων,για μια σειρά σοβαρών θεμάτων,(οικονομικά και εργασιακά )
όπως: Α. Μεϊκόπουλος: Απαλλαγή για πέντε έτη από το τέλος επιτηδεύματος για τους αλιείς Συμπλοιοκτήτες του ειδικού κατ΄αποκοπή καθεστώς ΦΠΑ Αλιέων του Ν2859/2000.
•Β. Αποστόλου: Η αδράνεια και η στασιμότητα απειλούν με εξαφάνιση τον αλιευτικό χώρο. Το μέτρο της αποζημίωσης των αλιέων από ζημιές που υφίσταται το αλίευμα από τα θαλάσσια θηλαστικά.
•Ερώτηση 22 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Επανεξέταση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χρονικής περιόδου αλιείας του αλιευτικού εργαλείου της Βιντζότρατας σε προστατευόμενες περιοχές.
•Ν. Σαντορινιός: Η πλειονότητα των ψαράδων εξαιρείται από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
•Ν. Σαντορινιός: Κίνδυνος να μείνουν ξανά εκτός ενίσχυσης οι παράκτιοι αλιείς
•Κοινή δήλωση των βουλευτών Δρίτσα ,Σαντορινιού ,Τσίπρα,για την παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο.
Τέλος η οργάνωση μας ζήτησε από το σωματείο να της δοθούν τα συμπεράσματα της συνέλευσης,καθώς και τα αιτήματα προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png