Πανό διαμαρτυρίας στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Λιβάδι.

Η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως πρόκειται για μία έκφραση διαμαρτυρίας ενοριτών που επιθυμεί την παραμονή ως εφημέριου του ναού, του πατέρα Κωνσταντίνου Σελλά. Η διαμαρτυρία μέσω της ανάρτησης του πανό, έγινε γνωστή ύστερα από επιστολή που έλαβε το Aegina Portal συντάκτες της οποίας είναι "έφηβοι και οι νέοι της ενορίας", η οποίοι εκφράζουν τη αγανάκτησή τους για τη μετάθεση του πατέρα Κωνσταντίνου Σελλά, σε άλλο ναό.

"Τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκεται κοντά μας, ο πάτερ Κωνσταντίνος κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των κατοίκων -και ιδιαίτερα των νέων-. Με το ήθος, την επιμονή και την εργατικότητά του ανέπτυξε τις εγκαταστάσεις της ενορίας, αλλά και τον ρόλο της εκκλησίας στην καθημερινότητα των πολιτών", αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή. Διαβάστε περισσότερα...
Το κείμενο της επιστολής:
Είμαστε μια ομάδα νέων ενοριτών της Σύναξης Αιγινητών Αγίων (Αγ. Θωμάς) και θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την είδηση της απομάκρυνσης του πατέρα Κωνσταντίνου Σελλά από την ενορία μας.
Τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκεται κοντά μας, ο πάτερ Κωνσταντίνος κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των κατοίκων -και ιδιαίτερα των νέων-. Με το ήθος, την επιμονή και την εργατικότητά του ανέπτυξε τις εγκαταστάσεις της ενορίας, αλλά και τον ρόλο της εκκλησίας στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η αιφνίδια, αναίτια και αναγκαστική μετάθεσή του προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Ζητούμε, λοιπόν, την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την παραμονή του πάτερ Κων/νου στην ενορία του.
Η προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εφραίμ δεν απέδωσε, προς το παρόν.
Με εκτίμηση,
 Οι έφηβοι και οι νέοι της ενορίας