"Ανακάλυψε την Μαθησιακή σου Ταυτότητα". Εκδήλωση από το "Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ Νέον - Γιάννης Ντούρος".


Μία εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη", στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, από το "Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΔΒΜ ΝΕΟΝ - Γιάννης Ντούρος". Η εκδήλωση ήρθε ως συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης που έγινε ένα χρόνο πριν και είχε τίτλο: "Πολλαπλή και Συναισθηματική Νοημοσύνη για Αποτελεσματική Μάθηση". Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς το "ΝΕΟΝ" εφάρμοσε τα μαθησιακά προφίλ, μέσα από τα οποία προέκυψε η διαφοροποιημένη διδασκαλία, σε συνεργασία με την Ariston Academy και το δίκτυο της QLS, το οποίο πήρε το χρυσό βραβείο της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Για όλες αυτές τις πρόσφατες εξελίξεις, ενημέρωσε το κοινό ο κύριος Γιάννης Ντούρος, που επίσης παρουσίασε μία σειρά από διεθνείς δράσεις στις οποίες συμμετείχε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ ΝΕΟΝ. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή στην Anti Bullying Campaign, στην οποία μαθητές του κέντρου συμμετέχουν ως πιστοποιημένοι πρεσβευτές. Μία ακόμη δράση, στα πλαίσια του δικτύου της QLS, είναι η συνεργασία με φορείς που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην Αίγινα το κέντρο συνεργάζεται με την "Ανάδυση", την οποία οι μαθητές του κέντρου επισκέπτονται τρεις φορές το χρόνο. Τέλος, ο κύριος Ντούρος αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά ταξίδια - εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός ενός προγράμματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο 2018 και θα δώσει νέες προσλαμβάνουσες στους μαθητές του κέντρου μέσω τεχνολογικών εφαρμογών.

Ακολούθησε η εισήγηση με τίτλο "Ariston Multiple Intelligences - Ανακάλυψε την Μαθησιακή σου Ταυτότητα", από την ψυχολόγο κυρία Πέγκυ Ντάβου, μέλος της επιστημονικής ομάδας Άριστον και επιδόθηκαν τα μαθησιακά προφίλ στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ariston Psychometric Series.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις Μαΐου 2017.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png