Στην Αίγινα βρίσκεται η ομάδα ειδικών του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά, για την αξιολόγηση των μαθητών που θα φοιτήσουν στο προς ίδρυση Ειδικό Σχολείο.


Στην Αίγινα βρίσκεται ομάδα ειδικών επιστημόνων του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) για την αξιολόγηση των μαθητών που θα φοιτήσουν στο προς ίδρυση Ειδικό Σχολείο, που όπως όλα δείχνουν θα λειτουργήσει στην Αίγινα, σύμφωνα και με τις σημερινές ανακοινώσεις, τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος είναι προϊστάμενος  του 1ου Κ.Ε.Σ.Υ. Πειραιά και μαζί με τους συνεργάτες του θα αξιολογήσουν τους μαθητές που θα συμμετέχουν σε αυτό, ενώ σήμερα το πρωί μαζί με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά επισκέφθηκαν τον χώρο που θα στεγαστεί το σχολείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Aegina Portal τόνισε ότι θα η ίδρυση αυτού του σχολείου θα προάγει και την συνεκπαίδευση και την συμπερίληψη, ανακουφίζοντας τα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς τους. "Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα αυτό που κάνει ο δήμος Αίγινας με την ίδρυση ενός Ειδικού Σχολείου που σπάει πολλά στερεότυπα και πολλές αγκυλώσεις όσο αφορά την αναπηρία, γιατί τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους είναι ισότιμοι πολίτες και για να είναι ισότιμοι πολίτες θέλουν μία πραγματική εκπαίδευση στον τόπο τους.
 
Τέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί και τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους θα "βγούνε από το σπίτι και να έρθουν στο φως", όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε τα ακόλουθα:
 
"Έχουμε τη χαρά και την τιμή σήμερα να φιλοξενούμε την εκπαιδευτική ομάδα του 1ου ΚΕΣΥ Πειραιά με προϊστάμενο τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος από εχθές, μετά από προγραμματισμένα ραντεβού δέχεται και αξιολογεί παιδιά. Η ίδρυση του ειδικού σχολείου είναι αποτέλεσμα συνεργιών τόσο της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ο δήμος το επιχειρεί, με αφορμή να ενσκήψει στα εκπαιδευτικά θέματα όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας παιδείας καθώς επίσης και μετά από αιτήματα οικογενειών, να ενσκήψει σε αυτό το πρόβλημα διότι φανταστείτε ότι τα παιδιά αυτά που θέλουν και πρέπει να φοιτήσουν σε ένα ειδικό σχολείο θα πρέπει να κατευθυνθούν στον Πειραιά. Μ' αυτή μας λοιπόν την ενέργεια θεωρούμε ότι επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα και αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ίδρυση αυτού του ειδικού σχολείου.
 
Επιπροσθέτως βρισκόμαστε εδώ και διενεργήσαμε αυτοψία μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, έτσι ώστε να δούμε το πως απαιτείται να διαρρυθμιστούν, να κατασκευαστούν οι αίθουσες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στο ειδικό σχολείο. Επίσης θα ήθελα από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας την κυρία Ειρήνη Μπόγρη, την εκπαιδευτικό κυρία Αρχοντούλα Γεωργοπούλου για την συνδρομή τους και να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά για την τέλεια συνεργασία, την συμμετοχή και αρωγή που έχει προσφέρει ο διοικητής, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Πειραιά.
 
Ευελπιστούμε σύντομα, όπως σας είπε και ο προϊστάμενος τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει και να έχουμε ένα νέο ξεκίνημα στην νέα σχολική χρονιά. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον προϊστάμενο για εκπαιδευτικά θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά τον κ. Γιάννη Σακκιώτη για την άψογη συνεργασία, την αρωγή του και χάρη σε αυτή την προσπάθεια βρισκόμαστε σήμερα εδώ να μπορούμε και να λέμε ότι το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το Ειδικό Σχολείο στην Αίγινα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png