Επιστολή Νεκτάριου Πανταζή για την παραίτησή του από ειδικός σύμβουλος καθαριότητας.

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αίγινας
27/05/2020
Μετά από δημόσιο σχόλιο διοικητικού στελέχους της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τον γιό μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για το οποίο ορισμένοι - εντός και εκτός εισαγωγικών- φίλοι, μου μετέφεραν πως με φωτογράφιζε, νιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω την, από 28 Mαρτίου 2020, παραίτησή μου από ειδικός σύμβουλος καθαριότητας.


Αίγινα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020,        
Προς κ. Δήμαρχο Αίγινας                                Κοιν:  α)  κ. Πρ. Δημ. Συμβουλίου
                                                                          β) κ. Αντιδημάρχους


Με την ευθύτητα και εντιμότητα που από την πρώτη στιγμή προσέγγισα και βοήθησα (όσο μπορούσα) τον συνδυασμό σας, τόσο προεκλογικά όσο και με την, κατά τη γνώμη μου, άψογη συνεργασία που είχαμε στην πορεία, σας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου, εκτιμώντας πως πλέον δεν έχω να δώσω πολλά πράγματα.
Από την εμπειρία μου ως τέως προϊστάμενος καθαριότητας, οι προτάσεις, ο σχεδιασμός και οι θέσεις μου για την καθαριότητα, σας είναι γνωστά. Ενδεικτικά, υπενθυμίζω έναν από τους σχεδιασμούς που αφορά τον ιστό της πόλης: Η αποκομιδή των οργανικών απορριμμάτων πόρτα-πόρτα μόνο το πρωί, με προσφορά των κάδων από το Δήμο (το κόστος αγοράς τους θα καλύπτεται από το κέρδος καυσίμων και εργατοωρών, που αποδίδει το σύστημα αυτό), με απαλλαγή του ιστού από κάδους απορριμμάτων και κατανομή ομάδας κάδων σε 4 σημεία στις άκρες του ιστού της πόλης, που θα περισυλλέγονται 4 φορές την ημέρα (μία στην αρχή και μια στο τέλος της πρωινής και απογευματινής βάρδιας), εφόσον εκεί δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Επιπροσθέτως, όπως θυμάστε, το «όνειρό» μου ήταν, εάν είχα δικαίωμα αμοιβής, αυτή να δινόταν προς βοήθεια σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους. Αυτό δεν ευδοκίμησε, και είναι το μόνο που μου αφήνει μια κάποια πικρία.
Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να με επιλέξετε στο πλευρό σας, καθώς και για την ευκαιρία που μου δώσατε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Αίγινα και στους συνδημότες μου.
Με εκτίμηση,
Πανταζής Νεκτάριος
 

Υγ: Εύχομαι και ελπίζω να είστε η εξαίρεση στον κανόνα, σπάζοντας τον «κύκλο» ώστε σι ευκαιρίες που θα δώσετε στους ανέργους (και ιδίως στους νέους), να μην περιοριστούν μόνο σε ψηφοφόρους σας, αλλά να διευρυνθούν πέραν ιδεολογικής και παραταξιακής σκοπιάς. Με λίγα λόγια, οι καιροί είναι δύσκολοι και προτεραιότητα πρέπει να είναι η πραγματική ανάγκη των συνανθρώπων μας.                


Συμπληρωματικά με όσα αναφέρω στο έγγραφο της παραίτησής μου, η πρότασή μου για την αποκομιδή των οργανικών απορριμμάτων είναι προσαρμοσμένη στις σημερινές υποδομές του Δήμου. Φυσικά, δεν συγκρίνεται με αυτή των βυθιζόμενων κάδων σε σημεία-κλειδιά όπως για παράδειγμα στην βιβλιοθήκη. Τέλος, χρειάζεται φροντίδα η ανακύκλωση στον ιστό της πόλης.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.