Α.Ε. Σαρωνικός - Ελλάς Ποντίων 1-1. Για την 25η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής του Πειραιά ανάμεσα στην Α.Ε Σαρωνικός και την Ελλάς Ποντίων. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας τα είχε όλα. Γκολ, δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά και μία αποβολή στην τελευταία φάση του αγώνα.  Οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι κυρίως στο α' ημίχρονο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Τάκη Αγγελάκη, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Καραμανίδης με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα, με τον Πασχάλη 6 λεπτά αργότερα να χάνει μοναδική ευκαιρία να απαντήσει.

Ο Μπιζιώτας έβγαλε την κάθετη με τον Κάτσα να γίνεται αποδέκτης, και τον νεαρό μέσο να βγάζει με παράλληλη τον Πασχάλη σε προφανή θέση για γκολ, αλλά το δυνατό πλασέ του 22χρονου μεσοεπιθετικού, να αποκρούει με εκπληκτικό τρόπο ο Λευκόπουλος. Η μεγάλη ευκαιρία της Α.Ε Σαρωνικός δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, καθώς η συνέχεια και μέχρι το 40ο λεπτό ανήκει σε εκείνους, με πολλές επισκέψεις στα καρέ των νησιωτών, αλλά πότε η δυστοκία και πότε η εκπληκτική μέρα στην οποία βρέθηκε ο 24χρονος γκολκίπερ, δεν τους άφησαν να πετύχουν και άλλα τέρματα. Στο 39ο λεπτό η ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου έφτασε μια ανάσα από το 1-1 με πρωταγωνιστή τον Κουβάτσο. Ο Πασχάλης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον νεαρό φορ της Α.Ε Σαρωνικός στο 2ο δοκάρι του Λευκόπουλου, με την καρφωτή κεφαλιά του να σταματάει στην κάθετη δοκό του ταλαντούχου τερματοφύλακα των Ποντίων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου να απειλήσει, αφού μετά από φάουλ του Μπιζιώτα, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να αγγίξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λευκόπουλου. Αυτές ήταν η-οι φάσεις για το πρώτο μέρος, με την Ελλάς Ποντίων να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση, και να έχει το προβάδισμα μετά το γκολ του Καραμανίδη στο 8. Διαβάστε περισσότερα...

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους να παίζουν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, και τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν. Στο 51ο λεπτό και  μετά την συνεχή πίεση των κυανόλευκων, ο Κουβάτσος μετά από ασίστ του Ζάρκα με το στήθος, έπιασε το δυνατό συρτό σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του Λευκόπουλου, αφού πρώτα βρήκε για λίγο στα πόδια του Ζάρκα. Γκολ Νο 9 για τον χαρισματικό στράικερ της Α.Ε Σαρωνικός, ο οποίος αδιαμφισβήτητα είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση την φετινή σεζόν. Από το σημείο της ισοφάρισης και έπειτα το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν, αλλά να μη μπορούν να φανούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην αντίπαλη εστία.

Η τελευταία καλή φάση στο ενδιαφέρον αυτό ματς σημειώθηκε στο 85ο λεπτό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κουβάτσο. Ο σκόρερ την Α.Ε Σαρωνικός εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των Ποντίων, με τον Λευκόπουλο να πραγματοποιεί άλλη μία εξαιρετική απόκρουση. Στο 90ο λεπτό σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ζάρκα ανέτρεψε τον Αθανασιάδη, με τον διαιτητή Ντουμιτρέσκου να τον αποβάλει, καθώς ο νεαρός αμυντικός ήταν ο τελευταίος στην άμυνα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ντουμιτρέσκου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν οι δύο τερματοφύλακες. Κώστας Μπακόμητρος και Σάββας Λευκόπουλος ευθύνονται για το χαμηλό σημερινό τελικό σκορ. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από την Θύελλα Μοσχάτου.
Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μαργαρώνης, Σκλάβαινας (30' Ρούσσος), Ζάρκα, Παπαδόπουλος, Μπιζιώτας (90' Πάλλης), Πασχάλης, Κάτσας (65' Γκοτσούλιας Γ), Γιαννούλης, Κουβάτσος, Κλώνος.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Ήφαιστος-Περαμαικός 2-3, Α.Ε Σαλαμίνας-Χαλκηδόνα 1-0, Αμφιάλη-Ερμής Κορυδαλλού 1-1, Θύελλα Μοσχάτου-Ίκαρος Καλλιθέας 0-4, Φαληρικός-Μοσχάτο 2-1, Νίκαια-Αμπελακιακός 0-3 και Οδηγήτρια-Ειρήνη 2005 3-1.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png