Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκομιδής των απορριμάτων. Συγκεντρώθηκαν 120 τόνοι.


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η επιχείρηση των 12 απορριμματοφόρων (η αρχική ενημέρωση ότι ήταν 13) από δήμους της Αττικής, οι δήμαρχοι των οποίων ανταποκρίθηκαν στο αίτημα το δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη, να διαθέσουν απορριμματοφόρα προκειμένου να απομακρυνθούν οι τόνοι των απορριμάτων από τους δρόμους του νησιού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας καθαριότητας κύριος Δημήτρης Δημητρόπουλος συγκεντρώθηκαν 120 τόνοι απορριμάτων, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αποτελούν το 90% των απορριμάτων, που βρίσκονταν μέχρι σήμερα, μετά από πολυήμερη παραμονή, στα σημεία αποκομιδής. Επίσης συγκεντρώθηκε ένας πολύ μεγάλος όγκος ογκοδών αντικειμένων, οι εκτιμήσεις είναι για περίπου 60 κυβικά.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης ευχαρίστησε ονομαστικά τους δημάρχους που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαρίστησε επίσης τους οδηγούς των οχημάτων και το προσωπικό, τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και αιρετούς από τον β' βαθμό αυτοδιοίκησης που επίσης συνέδραμαν.

Στις 8 το βράδυ από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας αναχώρησε το Επιβατηγό / Οχηματαγωγό πλοίο "Φοίβος", το οποίο μετέφερε, με ειδικό δρομολόγιο,  τα 12 απορριμματοφόρα και τους δύο τράκτορες το δήμου. Ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε ξεχωριστά την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού για την μεγάλη προσφορά της στη μεταφορά των απορριμματοφόρων και τη συνεισφορά της σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σε σχέση με την αντιδημαρχία καθαριότητας και εκεί υπάρχουν εξελίξεις. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι αύριο θα υπάρξει η επίσημη ανάκληση του ορισμού του ως αντιδημάρχου του κυρίου Κώστα Γεννίτσαρη στον οποίο δύο ημέρες πριν είχε ζητήσει την παραίτησή του και ο ορισμός του νέου αντιδημάρχου που όλες πληροφορίες θέλουν να είναι ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την σημερινή επιχείρηση και την εικόνα "βασικών" σημείων μετά την απομάκρυνση των απορριμάτων θα δημοσιευθεί στη συνέχεια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png