Ο Δήμος Περιστερίου ενέκρινε την δωρεά ενός απορριμματοφόρου (κτήσης 1996) στο Δήμο Αίγινας.

 
Θετικά αποφάσισε ο Δήμος Περιστερίου στην δωρεά ενός απορριμματοφόρου στον Δήμο Αίγινας σε πρόσφατη συνεδρίαση (21ης Ιουνίου 2018) του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα το απόσπασμα πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Περιστερίου, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης είχε υποβάλει αίτημα στις 30 Μαΐου 2018 (αριθμ. πρωτ 22259/30-5-2018) "για την παραχώρηση οχημάτων λόγω των τεραστίων ελλείψεων στον τομέα της καθαριότητας, αφού δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, ο εκσυγχρονισμός του στόλου", αναφέρει το απόσπασμα.
 
Ο Δήμος Περιστερίου φαίνεται ότι τα καταφέρνει όμως πολύ καλά, αφού σύμφωνα με το απόσπασμα των πρακτικών, ο κύριος Πρόεδρος διαβάζοντας προς το Σώμα το εισηγητικό σημείωμα της αντιδημάρχου κυρίας Μ. Τσιώτα είπε ότι: " Όπως ήδη γνωρίζετε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής έχει παραλάβει τα νέα οχήματα της προμήθειας έτους 2017 τα οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθούν στην κυκλοφορία. Μετά την παραλαβή των νέων οχημάτων, μεταξύ των οποίων και απορριμματοφόρων", επίσης "το γεγονός ότι στο Δήμο μας υπάρχουν απορριμματοφόρα (έτους κτήσης 1996) που παραμένουν λειτουργικά και δύναται να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες άλλων Δήμων, παρακαλούμε σε προσεχή συνεδρίαση να προκαλέσετε απόφαση του Σώματος για την δωρεά του ΚΗΟ 4853 απορριμματοφόρου του Δήμου μας, στο Δήμο Αίγινας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 199 του Νόμου 3463/2006 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Με άλλα λόγια ο Δήμος Περιστερίου κατάφερε όχι μόνο να παραλάβει νέα οχήματα κατά τη διάρκεια του 2017, αλλά και να διατηρήσει λειτουργικά απορριμματοφόρα οχήματα που είχε αποκτήσει από το 1996 (τα παλαιά οχήματα του δήμου Αίγινας είναι του 2006) και να δωρήσει ένα από αυτά στο Δήμο Αίγινας.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την αντιδήμαρχο κυρία Μαρία Τσιώτα - Μάρκου να προβεί στην υπογραφή του συμβολαίου της δωρεάς και κάθε σχετική ενέργεια σε όλα τα στάδια των διαδικασιών που προβλέπονται.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου είχε σταθεί και πέρυσι το καλοκαίρι στο δήμο της Αίγινας, κατά τη διάρκεια του μεγάλου προβλήματος στην αποκομιδή των απορριμάτων, όταν ο δήμος Αίγινας δεν διέθετε οχήματα. Τότε Δήμοι της Αττικής είχαν στείλει 12 απορριμματοφόρα για να γίνει η αποκομιδή των απορριμάτων της Αίγινας. Ο Δήμος Περιστερίου είχε προκαλέσει θετικότατες εντυπώσεις, καθώς διέθεσε στο νησί, για τη επιχείρηση αποκομιδής, ολοκαίνουργια οχήματα του 2016.

Ακόμη και εκτός σεζόν, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2017 ο Δήμος Αίγινας είχε αιτηθεί τη συνδρομή ενός ή δύο απορριμματοφόρων από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, για να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png