Αγανάκτηση από τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Αίγινας για την χθεσινή διακοπή ρεύματος. Ο πρόεδρος του Μεσαγρού είχε προειδοποιήσει.


Μία ολόκληρη περιοχή έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες βράδυ Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής. Τα προβλήματα ήταν περισσότερα στην Αγία Μαρίνα, την Σουβάλα και την Βαγία, καθώς αυτές οι περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα κι όταν στο μεσοδιάστημα ήρθε για λίγα λεπτά ή τάση ήταν πεσμένη. Σε μία νευραλγική για την τοπική οικονομία περίοδο, περιοχές που βασίζονται στο καλοκαιρινό τουρισμό μένουν για τόσες ώρες χωρίς ρεύμα και μάλιστα δίχως να υπάρχει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση.
 
Κι όμως, το πρόβλημα δεν ήρθε "ως κεραυνός εν αιθρία". Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού μιλώντας λίγες ημέρες πριν "εκτός αέρα" στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είχε αναφερθεί στο πρόβλημα των πολύ συχνών βυθίσεων, εξηγώντας ότι έχει τρομοκρατήσει όλους τους επαγγελματίες της Αίγινας Μαρίνας, της Βαγίας και άλλων περιοχών που φοβούνται για μηχανήματα των επιχειρήσεών τους όπως κλιματιστικά, ψυγεία κτλ. Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal, λίγες ημέρες πριν είχε επισκεφθεί την ΔΕΔΔΗΕ εξηγώντας το πρόβλημα που παρατηρείται στην περιοχή του. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κύριος Λεούσης, του είπαν ότι είναι ο πρώτος που τους λέει κάτι τέτοιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Σχεδόν έναν μήνα πριν, στις 26 Ιουνίου οι ίδιες περιοχές μένουν και πάλι από ρεύμα, αυτή την φορά από τις 7:30 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, με διαφοροποιήσεις στις ώρες ανάμεσα στις περιοχές. Δυστυχώς και τότε δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συνέβη. Όμως ήδη από τις 25 Ιουνίου οι βυθίσεις στην τάση στο κέντρο της Αίγινας το πρωί ήταν πολύ συχνές.
 
Επιστρέφοντας στην χθεσινοβραδινή διακοπή ρεύματος ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Ηλίας Γρυπαίος, περιέγραψε με μελανά χρώματα τις συνθήκες χθες το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα που έμεινε χωρίς ρεύμα η περιοχή της κοινότητας, καθώς κάτοικοι, παραθεριστές και επαγγελματίες, έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί.
 
Τα προβλήματα χθες το βράδυ δεν έλειψαν και από τη πόλη της Αίγινας και την παραλία, που παρουσίασε μία μικτή εικόνα, με το ρεύμα να επιστρέφει μετά τα μεσάνυχτα. Μικρές και μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες έζησαν για μία ακόμη φορά τον εφιάλτη ενός προβλήματος υποδομής, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνες. Επίσης, ας μην λησμονούμε γονείς με μωρά, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους, ηλικιωμένους ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, που ενώ είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους, μένουν για τόσες ώρες και μέσα σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών χωρίς ρεύμα.

Τέλος, ας μην λησμονούμε ότι με τον τρόπο είναι στημένο το δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας, χωρίς ρεύμα έρχονται προβλήματα και στο νερό. Για όλα αυτά και σε κάθε παρόμοια περίπτωση, που όλοι απεύχονται να έρθει, χρειάζεται μία επίσημη και κατανοητή απάντηση στους πολίτες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png