Θα τεθεί σε λειτουργία το κτήριο του βρεφονηπιακού σταθμού στο Κοντό, μετά από συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, διαβεβαιώνει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.


Συνάντηση στο υπουργείο εργασίας για την στελέχωση που αφορά στην λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στον Κοντό είχε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Στο νέο κτήριο που ο κύριος Μούρτζης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Aegina Portal την Παρασκευή, είπε ότι θα λειτουργήσει δίνοντας πολύτιμη υποστήριξη σε πολλές οικογένειες του νησιού, θα εργαστούν 21 εργαζόμενοι.

Το Νοέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου για το έργο "Επισκευή και ανακαίνιση του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στον Κοντό Αίγινας προϋπολογισμού 60.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η πρόταση του Δήμου Αίγινας, που είχε κατατεθεί στις 29 Ιουνίου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός στον Κοντό, εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ και το ποσό που δικαιούνταν ήταν 50.000 ευρώ, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατέθηκαν επιπλέον 10.000 ευρώ από ιδίους πόρους.

Η μελέτη αφορούσε κυρίως σε εργασίες συντήρησης, καθώς το κτίριο έχει μείνει για πολλά χρόνια κλειστό και χρειάζονταν επισκευές, ενώ υπήρχαν και κάποιες ελλείψεις. Στο video μπορείτε να δείτε το προαύλιο του κτηρίου σήμερα.

Το πραγματικό πρόβλημα που μένει να διευθετηθεί είναι ο τρόπος προσέγγισης των οχημάτων στο χώρο και γενικά η διαχείριση της κυκλοφορίας τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των οχημάτων, κάτι που ως ζήτημα έχει εντοπιστεί σε παλαιότερες συζητήσεις το δημοτικό συμβούλιο.