Μικρός σεισμός 3,5 Ρίχτερ νότια της Αίγινας.


Καθησυχαστική παρουσιάστηκε η σεισμολόγος κυρία Κολίγρη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, για τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αίγινα στις 11:32 σήμερα το πρωί. Το μέγεθος του σεισμού ήταν της τάξης των 3,5 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο του ήταν ανάμεσα στην νοτιοδυτική πλευρά της Αίγινας και βορειοανατολική των Μεθάνων. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της Αίγινας που κατάλαβαν το σεισμό, ενώ οι περισσότεροι είπαν ότι είχε πολύ μικρή διάρκεια. Όπως μας ενημέρωσε η σεισμολόγους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τέτοια μεγέθη δεν βγαίνουν συνήθως ανακοινώσεις, εντός και αν υπάρχουν κάποιες άλλες παράμετροι που χαρακτηρίζουν τη σεισμική δραστηριότητα.

Καμία ανησυχία λοιπόν για το σημερινό σεισμό νότια της Αίγινας, αν και οι πρώτες στιγμές για τους κατοίκους του νησιού που τον αισθάνθηκαν, δέχθηκαν τη φόρτιση από την επικαιρότητα με τη σεισμική δραστηριότητα όπως αυτή εξελίσσεται σε Ναύπακτο και Πάτρα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png