Σε κατάσταση συναγερμού το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Αύριο συνεδριάζει το Τοπικό της Πολιτικής Προστασίας, για την προσέλευση στην Παναγία την Χρυσολεόντισσα.

sinthikes-souliotis.jpeg
Σε κατάσταση συναγερμού με γενική επιφυλακή είναι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, θα επικρατήσουν αύριο και όπως φαίνεται και τις επόμενες μέρες, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Γιώργο Σουλιώτη.





Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα στις 8 το απόγευμα, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, ο οποίος με φόντο τα μαύρα σύννεφα από την φωτιά στον Βαρνάβα - βρισκόταν κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας - περιπολούσε την ευρύτερη περιοχή, καθώς η Αίγινα που βρίσκεται σε κατάσταση ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, επιπέδου 5, βρίσκεται, επίσης, στην περίοδο μιας μεγάλης τουριστικής κορύφωσης, φιλοξενώντας έναν πολύ μεγάλο αριθμό εκδρομέων και παραθεριστών, που επισκέπτονται την γύρω περιοχή.
 

Δεν υπάρχει πυρκαγιά στην Αίγινα. Η μυρωδιά του καμένου προέρχεται από τη πυρκαγιά στον Βαρνάβα.

Για τα σύννεφα από την φωτιά στον Βαρνάβα, υπογράμμισε ότι η φορά του ανέμου είναι τέτοια που ευτυχώς, ώστε ευτυχώς δεν έχει καλύψει την Αίγινα.

Η προσέλευση του κόσμου στη Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. Αύριο συνεδριάζει το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.

Για το ζήτημα της διέλευσης και της παραμονής σε δασικές περιοχές, καθώς σε λίγες ημέρες γιορτάζει η μονή της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας, τόνισε ότι με βάση τις κείμενες διαταγές που έχουνε βγει από την Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η παραμονή μέσα σε δασικές εκτάσεις και επισήμανε το ενδεχόμενο μήπως απαγορευτεί η προσέλευση του κόσμου.

Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει την σύγκληση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π, δηλαδή του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας, το οποίο θα αποφασίσει αν κατά τη διάρκεια των ημερών της εορτής της Μονής της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας θα απαγορευθεί η διέλευση του κόσμου (λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, της στενότητας του δρόμου και των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν). Το όργανο θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι. 

Η πυροσβεστική δύναμη της Αίγινας ενισχύθηκε από την Αντιπεριφέρεια Νήσων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Γιώργος Σουλιώτης ευχαρίστησε την κ. Δάκου από την Αντιπεριφέρεια Νήσων, η οποία διέθεσε σήμερα ένα όχημα είκοσι τόνων, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο ακόμη οχήματα. Το πρώτο από αυτά έχει διατεθεί στην περιοχή των Οχυρών της Πέρδικας και το δεύτερο κινείται στην περιοχή μεταξύ των Αγίων και της Βαγίας.

"Είμαστε όλοι από πάνω, παρακολουθούμε, κάνουμε και κάνουμε συνεχείς περιπολίες, 24 ώρες το 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα επαγρυπνά προκειμένου για την ασφάλεια του κόσμου και ευελπιστώ να αποφύγουμε κάθε επικίνδυνη κατάσταση ", τόνισε ο κ. Γιώργος Σουλιώτης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png