Αντιδράσεις επαγγελματιών στην Πηλέως για τη μπάρα πεζοδρόμησης. Βρέθηκε προσωρινή λύση.


Τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα στην οδό Πηλέως, προκάλεσε η τοποθέτηση μπάρας από συνεργείο, στη συμβολή των οδών Σπύρου Ρόδη και Πηλέως σήμερα το πρωί. Οι επαγγελματίες αντέδρασαν άμεσα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal που έγινε στα καταστήματα της Πηλέως, θέλουν να διατηρηθεί το καθεστώς της πεζοδρόμησής της, όχι όμως με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι, η μπάρα αποθαρρύνει τους πεζούς που περπατούν στη Σπύρου Ρόδη ή που ανεβαίνουν από το λιμάνι να συνεχίζουν στην Πηλέως. "Όταν κάποιος βλέπει μια μπάρα σε έναν δρόμο, νομίζει ότι ή γίνονται έργα ή απαγορεύεται η διέλευση" μας λέει ένας επαγγελματίας της περιοχής.

Στο video που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Aegina Portal στα καταστήματα της Πηλέως:


Όμως δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες. Πολλοί είναι εκείνοι που παρκάρουν τα μηχανάκια τους δεξιά και αριστερά του δρόμου, κατεβαίνοντας την Πηλέως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγορευτικό σήμα, που απαγορεύει την κάθοδο μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Το αποτέλεσμα είναι οι βιτρίνες και οι είσοδοι των καταστημάτων να "κλείνουν" μονίμως από παρκαρισμένα μηχανάκια, που εμποδίζουν όχι μόνο τη διέλευση των πεζών, αλλά και των ίδιων των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

Τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, τους έκαναν να αντιδράσουν άμεσα στην προοπτική της λειτουργίας της μπάρας, που τοποθετήθηκε το πρωί. Επαγγελματίας της Πηλέως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο και του εξέθεσε το πρόβλημα. Ο κύριος Παπαδόπουλος κατανοώντας τις αντιδράσεις, έδωσε εντολή να κοπεί η μπάρα στο μισό της μήκος, αυτό και έγινε. Άλλωστε όπως τονίζουν οι επαγγελματίες, το μήκος της μπάρας ουσιαστικά άφηνε χώρο μόνο για να μπορεί να περάσει ίσα - ίσα ένας πεζός. Αυτό σημαίνει ότι μητέρες που περπατούν στην περιοχή με καροτσάκια ή άτομα με ειδικές ανάγκες δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να περάσουν.

Έτσι η μπάρα κόπηκε στη μέση και το περιθώριο που αφήνει, είναι πλέον ικανοποιητικό για τη διέλευση των πεζών, αλλά απαγορευτικό για ένα αυτοκίνητο. "Αυτό είναι μια προσωρινή λύση" τονίζουν οι επαγγελματίες, που φαίνονται αποφασισμένοι να εφαρμοστεί ένας άλλος τρόπος, περισσότερο αποδεκτός όπως λένε, για την απαγόρευση της εισόδου και σίγουρα όχι με μπάρα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png