"Μας οδηγούν στην ανεργία". Οργή από τους οδηγούς ΤΑΞΙ της Αίγινας με την απόφαση της Περιφέρειας, που καταργεί τη διπλή ταρίφα και προβλέπει μία ενιαία έδρα. .

Την οργή και την έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους οδηγούς ΤΑΞΙ της Αίγινας η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της συνεδρίασης της 28ης Μαΐου. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα το απόγευμα με μέλη του σωματείου αυτοκινητιστών "Η Αφαία", μας παρέδωσαν έγγραφη διαμαρτυρία που αφορά την κατάργηση της διπλής ταρίφας στην Αίγινα, καθώς και την κατάργηση των εδρών ΤΑΞΙ στην περιφέρεια του νησιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει και σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Δημήτρη Κατσικάρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι καταργείται η διπλή ταρίφα, όπως επίσης και οι έδρες που βρίσκονται στο Βαθύ, το Μεσαγρό και την Πέρδικα. Και τα 33 ΤΑΞΙ του νησιού θα υπάγονται σε μία έδρα, αυτή της Αίγινας. Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στην εισήγησή του ο κύριος Κατσικάρης, δεν δημιουργούνται πιάτσες ΤΑΞΙ, κάθε οδηγός ΤΑΞΙ θα μπορεί να συνεχίσει να έχει ως πιάτσα όποιο σημείο θέλει.


Από της πλευρά τους οι οδηγοί ΤΑΞΙ του νησιού, δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς δεν ενημερώθηκαν για τη συνεδρίαση, ενώ το θέμα δεν εξετάστηκε πριν από το Δήμο Αίγινας, ώστε να εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες του νησιού. Παράλληλα σημειώνουν ότι θα οδηγηθούν γρήγορα σε "λουκέτο" αφού με την κατάργηση της διπλής ταρίφας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. "Η απόφαση της Περιφέρειας δεν παίρνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του νησιού. Το χειμώνα υπάρχουν μέρες που δεν κάνουμε μεροκάματο, πως θα ανταποκριθούμε;" λέει εκπρόσωπος του σωματείου "Η Αφαία". Σημειώνουν επίσης ότι η περιμετρική είχε μείνει η ίδια για χρόνια, τη στιγμή που τα έξοδα λειτουργίας αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, όπως και ο αριθμός των ΤΑΞΙ.

Στο Aegina Portal μίλησε εκπροσωπώντας την Εταιρεία ΤΑΤΑΞΙ "Η Αφαία" ο κύριος Χρήστος Τσούρης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα ζήτησε από τον κύριο Κατσικάρη να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να το επανεξετάσει. Ο κύριος Τσούρος περιέγραψε επίσης το πρόβλημα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι επαγγελματίες του κλάδου θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

To έγγραφο διαμαρτυρίας της εταιρείας ΤΑΞΙ "Η Αφαία" Σελίδα 1 και Σελίδα 2


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png