Καταστρέφεται η αμμουδιά της Αγίας Μαρίνας. Οι επαγγελματίες αναζητούν λύσεις. .

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία μεγάλη μερίδα επαγγελματιών, κατά μήκος της βόρειας πλευράς στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας δεν είναι σημερινό. Έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια, μόνο που φέτος φαίνεται να εξελίσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, τόσο που όχι μόνο προβληματίζει, αλλά δημιουργεί πραγματικό φόβο στους καταστηματάρχες για το μέλλον των επιχειρήσεων τους. Η άμμος από την πλευρά των καταστημάτων, που φαίνεται στο video, εξαφανίζεται χρόνο με το χρόνο. Φέτος το πρόβλημα έγινε πλέον ιδιαίτερα ορατό, καθώς το κύμα φτάνει μέχρι τα καταστήματα. Τα κτίρια απειλούνται με διάβρωση, η πανέμορφη παραλία της Αγίας Μαρίνας έχει ουσιαστικά κοπεί στη μέση, καθώς τις ημέρες με δυνατό κυματισμό γίνεται αδιάβατη, ενώ οι λουόμενοι δείχνουν να απομακρύνονται από τα σημεία που παρουσιάζεται το πρόβλημα, καθώς κυριολεκτικά δεν υπάρχει πια άμμος.


Χθες, επαγγελματίες της περιοχής, δημοσιοποίησαν καταγγελία για το πρόβλημα, για το οποίο έχει ενημερωθεί και η δημοτική αρχή. Στην κάμερα του Aegina Portal μίλησε η κυρία Τζένη Γαλάρη, ιδιοκτήτρια του beach bar Barracuda. Όπως εξήγησε πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη λύση του προβλήματος, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι επιχειρήσεις της περιοχής κινδυνεύουν να καταστραφούν. Η ίδια, αλλά και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, υποστηρίζουν ότι ενδέχεται η κατασκευή του λιμανιού, στην πλευρά που βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, να δημιούργησε το πρόβλημα καθώς η άμμος δεν επιστρέφει στην παραλία, αλλά συσσωρεύεται στον πυθμένα του λιμανιού. Το λιμάνι με τη σειρά του θέλει κάθε χρόνο εκβάθυνση, αφού λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης άμμου γίνεται ακατάλληλο για τις βάρκες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png