Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Μέχρι 31 Μαρτίου οι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας. Αποδυναμώνεται η υπηρεσία ενόψει Πάσχα.


Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουν αρκετοί δήμοι σε όλη την χώρα και αφορά στους συμβασιούχους - παρατασιούχους. Το θέμα έχει έρθει αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα στην επικαιρότητα, καθώς στις 31 Μαρτίου λήγει η παράταση τους με αποτέλεσμα οι δήμοι να στερηθούν τις υπηρεσίες τους. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται και ο Δήμος Αίγινας. Για το κρίσιμο αυτό θέμα, δηλαδή το ενδεχόμενο να στερηθεί 6 υπαλλήλους της καθαριότητας και μάλιστα σε μία περίοδο με μεγάλες απαιτήσεις, όπως είναι αυτή της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός λίγες ημέρες πριν. Από αυτούς, οι 4 είναι εργάτες στα απορριμματοφόρα της καθαριότητας και 2 οδηγοί. Ο ένας από τους δύο οδηγούς είναι οδηγός σε τράκτορα. Ως συνέπεια, η Υπηρεσία Καθαριότητας αποδυναμώνεται εκεί ακριβώς που χρειάζεται περισσότερο τους υπαλλήλους της, δηλαδή στην περίοδο του Πάσχα και ενδεχομένως την πρώτη περίοδο του καλοκαιριού. Για το κρίσιμο αυτό θέμα μίλησε σήμερα το απόγευμα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός. Ωστόσο, για το ίδιο θέμα υπήρξε σήμερα και μία συνάντηση σε κεντρικό αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθώς η Επιτροπή των Συμβασιούχων συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Β. Πάνου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Από αυτή τη συνάντηση προκύπτουν τα ακόλουθα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ: "Πολλοί από τους συμβασιούχους μετά τις 31 Μαρτίου κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν και θα τους αντικαταστήσουν  θα είναι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ μετέφερε στην Επιτροπή των εργαζομένων μήνυμα του Προέδρου Γ. Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα  υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν,  θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία από το 2015. Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δουν σοβαρά το πρόβλημα και να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του. Δεν μπορεί να συζητείται η αντικατάστασή τους τη στιγμή που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες σε πολλές περιοχές είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας. Θα είμαστε ουσιαστικά και πρακτικά μαζί τους. Η τύχη τους εξαρτάται από τη νομοθετική εξουσία και θα εργαστούμε μαζί τους για να βρεθεί μια λύση που θα τους καλύπτει.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ είναι: Κατάθεση αιτήματος τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεών τους, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ, Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, Αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στην διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους. Να σημειωθεί ότι η 27η  Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.
 
 Ο κύριος Μαρμαρινός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal σήμερα το απόγευμα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει άμεση λύση, σημειώνοντας ότι αυτό που βλέπει ως λύση είναι να υπάρξει μία 6μηνη παράταση των συμβασιούχων - παρατασιούχων, καθώς όπως εξήγησε μοιάζει αδύνατον να προχωρήσουν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε αυτοί να αντικατασταθούν από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρθηκε και στην κατάσταση των οχημάτων και στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να είναι ο στόλος να είναι έτοιμος για την θερινή περίοδο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png