Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"Ένας άγγελος στα κεραμίδια". Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Γιώργου Μπήτρου.


"Ένας άγγελος στα κεραμίδια", είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργου Μπήτρου. Είναι μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, μια νουβέλα όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, που "ξεδιπλώνεται" μέσα από επίκαιρα πράγματα και καταστάσεις. "Αναφέρεται σε ένα μικρό νησί, σαν αυτά που είναι δορυφόροι των μεγαλύτερων, όπως είναι η Αντίπαρος με την Πάρο, τα Κουφονίσια με την Νάξο, τα Αντικύθηρα με τα Κύθηρα, το Αγκίστρι με την Αίγινα. Σε πολλά σημεία μπορεί να μας θυμίσει το Αγκίστρι.

Είναι η ιστορία ενός ιερέα, ενός νέου παπά, ο οποίος βρίσκεται σε αυτό το νησί, τοποθετείται από τον Μητροπολίτη του, μετά την απώλεια της συζύγου του της παπαδιάς και του παιδιού του το οποίο δεν έρχεται ούτε καν στον κόσμο. Εκεί λοιπόν, σε αυτό το νησί συνδέεται με τους απλούς νησιώτες, τους απλούς ανθρώπους της βιοπάλης και της καθημερινότητας, όπου κάποια στιγμή (η ιστορία μας ξεκινά από τις παραμονές των Εισοδίων 20 Νοεμβρίου και φτάνει μέχρι τα Θεοφανία) όπου κάποια στιγμή αρχίζει να διαπιστώνει ότι κάποια πράγματα του λείπουν από τον ναό. Ότι κάτι γίνεται μέσα στον ναό του. Αυτό έχει σχέση με ένα φουσκωτό, το οποίο έχει φέρει αλλοδαπούς στο νησί. Κάποιοι έχουν συλληφθεί, κάποιοι έχουν μείνει ασύλληπτοι και ξεκινάει μία ιστορία, ένα κρυφτούλι όπου αρχίζουν και έρχονται ειδήσεις ότι ο ναός κάπως χρησιμοποιείται σαν κρησφύγετο", περιγράφει ο κ. Μπήτρος συμπληρώνοντας ότι: "ο άγγελος στα κεραμίδια μπορεί να είναι άγγελος, μπορεί να είναι και ένας πρόσφυγας δεκαπεντάχρονος ο οποίος τρυπώνει μέσα στην εκκλησία και ο οποίος βάζει σε δοκιμασία την αγάπη, τα αισθήματα αυτών των ημερών".
Η χριστουγεννιάτικη ιστορία "Ένας άγγελος στα κεραμίδια" είναι το έβδομο βιβλίο του Γιώργου Μπήτρου, από μια σειρά βιβλίων που αφορούν στην γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι όμως η πρώτη που δεν αντλεί το περιεχόμενό της από την νοσταλγική επιστροφή στο παρελθόν, αλλά πορεύεται στο σήμερα θέτοντας επίκαιρα ερωτήματα, με τις γνώριμες ανάλαφρες στιγμές,να παραμένουν παρούσες, ως γνώριμο χαρακτηριστικό της ροής των χριστουγεννιάτικων ιστοριών του συγγραφέα.

Την μορφή του αγγέλου που κοσμεί το εξώφυλλο έχει παραχωρήσει ο εικαστικός Ηλίας Καπάνταης και την επιμέλεια της εκτύπωσης η κυρία Ματούλα Ρούσσου. Το βιβλίο κυκλοφορεί στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" και στο Κέντρο Τύπου.

Με την ευκαιρία ο Γιώργος Μπήτρος μίλησε για δύο σκηνοθετικές δουλειές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, για έργα της Θεατρικής Ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης.

Δείτε το εξώφυλλο του βιβλίου εδώ.

 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png