Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η βουλευτής κυρία Ελένη Σταματάκη για το κτιριακό του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας.


Την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, της περιφέρειάς μας, κυρία Ελένη Σταματάκη φιλοξένησε σήμερα, με τηλεφωνική επικοινωνία, το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο λόγος αφορά στο γνωστό κτιριακό πρόβλημα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τον δήμο, αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα, τα τελευταία χρόνια, καθώς οι συνθήκες του χώρου όπου εργάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος έχουν χαρακτηριστεί, και είναι, για δημόσια υπηρεσία τριτοκοσμικές.

Η βουλευτής κυρία Ελένη Σταματάκη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Τον προηγούμενο μήνα η βουλευτής κυρία Ελένη Σταματάκη επισκέφθηκε με μέλη της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διάφορες υπηρεσίες όπως το Κέντρο Υγείας, τον ΣΜΑ στη Σκοτεινή και το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Εκεί, είδε από κοντά τις πολύ κακές κτιριακές συνθήκες και λίγες ημέρες πριν κατέθεσε σχετική εισηγητική έκθεση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
"Δεν είναι καθόλου καλό το κτίριο, είναι σε μία πολύ προχωρημένη άσχημη κατάσταση και χρειάζεται οπωσδήποτε να μεταφερθεί. Είναι παλιό το κτίριο. Καταλαβαίνω ότι στα νησιά υπάρχει πρόβλημα, δεν βρίσκουν πολύ εύκολα χώρους, καινούργια οικήματα. Αυτό είναι παλιό κτίριο, έχει πολύ υγρασία. Εγώ έκανα μία αναφορά, όπως ξέρετε και στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό της Προστασίας του Πολίτη. Έχω εκθέσει όλη την κατάσταση, το ιστορικό, τη γνωμάτευση της πολεοδομίας και έχουμε βάλει μπροστά μία διαδικασία, την οποία την είδαν πολύ θετικά. Αναγνωρίζουμε, ότι υπάρχει το πρόβλημα αυτό το κτιριακό. Τώρα πρέπει και η τοπική κοινωνία να βοηθήσει, να βρεθεί ένας καινούργιος χώρος", είπε η κυρία Σταματάκη.

Στην επισήμανση από το Aegina Portal, ότι το πρόβλημα για το οποίο οι διαγωνισμοί που έχουν γίνει καταλήγουν άγονοι, είναι το ύψος της διαθέσιμης πίστωσης από την πλευρά του κράτους, κυρία Σταματάκη απάντησε: "Σε περίοδο κρίσης, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μία δυσκολία όντως. Γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις, να συμβάλουν όλοι οι φορείς και ο δήμος και οι φορείς όλης της πόλης, ώστε να βρεθεί ένα καινούργιο οίκημα με ένα λογικό ποσό ενοικίου, γιατί φαντάζομαι ότι οι άγονοι διαγωνισμοί γίνονται γιατί υπάρχουν πολύ υψηλά ενοίκια που ζητούσανε, υψηλές μισθώσεις. Αλλά σε αυτή την περίοδο, που τα πάντα, όλες οι τιμές πέφτουν και των ακινήτων, νομίζω ότι θα μπορέσει να βρεθεί, μετά από μία διαβούλευση, κατάλληλος χώρος και αρκετά οικονομικός για να μπορέσει να μετακομίσει το αστυνομικό τμήμα".
 
Σε ερώτηση για το τι προσδοκά από την κατάθεση της εισηγητικής αναφοράς, η κυρία Σταματάκη είπε ότι: "Καταρχήν πιστεύω ότι το είδαν και το βλέπουμε με θετικό τρόπο. Αναγνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα και θα μπουν και αυτοί σε μία διαδικασία να διαβουλευθούν (τα υπουργεία) για να μπορέσουμε να βρεθεί μία λύση και αρκετά οικονομική. Αυτό πιστεύω, δηλαδή ότι θα μπορέσουμε κάτι να κάνουμε."

Σε άλλη ερώτηση για τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, εάν δηλαδή είναι εφικτό να αλλάξει η απόφαση, που είναι πια νόμος του κράτους, θέση που είχε υποστηρίξει παλαιότερα και η συνάδελφός της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίσης της Α' Πειραιά και Νήσων κυρία Γεωργία Γεννιά, η κυρία Σταματάκη είπε: "Και η κυρία Γεννιά από τη δική της την πλευρά έχει παρέμβει αρκετές φορές.", συμπληρώνοντας: "Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ανασταλεί κι αυτή η απόφαση και θα ξαναλειτουργήσει το τμήμα του Μεσαγρού".

Στην επισήμανση από το Aegina Portal ότι και εκεί ήταν θέμα πιστώσεων, η αναστολή δηλαδή της λειτουργίας του Σταθμού του Μεσαγρού, η κυρία Σταματάκη αναφέρθηκε στη συνολική συρρίκνωση του Σώματος της Αστυνομίας και είπε ότι: "Πρέπει να δούμε μία σωστότερη ανακατανομή για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και το τμήμα του Μεσαγρού". Σημείωσε ωστόσο ότι το βάρος πέφτει στο Αστυνομικό Τμήμα της Αίγινας αυτή τη στιγμή.

Σε ερώτηση εάν προσδοκά ότι η μεταφορά του Α.Τ. Αίγινας μπορεί να γίνει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς εκτός από τους εργαζόμενους, η εικόνα του τμήματος είναι εξαιρετικά κακή για τους επισκέπτες, τους εκδρομείς του νησιού και βέβαια τους κατοίκους της, η κυρία Σταματάκη είπε, ότι αυτός ήταν και ο σκοπός της εισηγητικής έκθεσης που κατέθεσε στα δύο υπουργεία, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει ξανά εάν δει ότι δεν προχωρά το θέμα. Ωστόσο, ζήτησε και πάλι τη βοήθεια όλων.

Στην επισήμανση από το Aegina Portal ότι ο Δήμος της Αίγινας αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και ότι στερείται υποδομές, όπως της υδροδότησης και των απορριμάτων, γεγονός που επιδρά αρνητικά στα οικονομικά του και άρα ελάχιστες δυνατότητες έχει, η κυρία Σταματάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μία προσπάθεια που γίνεται να δοθούν κάποια επιπλέον bonus στα νησιά, κάποια επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε ερώτηση εάν αναφέρεται στην πρόσφατη έκτακτη επιχορήγηση Σκουρλέτη ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για τα μικρά νησιά και τους ορεινούς δήμους και την επισήμανση ότι η Αίγινα δεν είναι μέσα σε αυτούς, σημείωσε ότι η Αίγινα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι άλλοι δήμοι όπως η Ύδρα και τα Κύθηρα. "Εγώ πάντως φροντίζω ισότιμα για όλα τα νησιά που είναι στην Α' Περιφέρεια", σημείωσε η κυρία Ελένη Σταματάκη.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png