Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο υποδιευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πεπές για το 3ο Θερινό Σχολείο Φυσικής.

Τον υποδιευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριο Γιάννη Πεπέ φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς το ΓΕΛ διοργανώνει στα τέλη Αυγούστου ένα ακόμη Θερινό Σχολείο Φυσικής. Το Γενικό Λύκειο Αίγινας φέτος το καλοκαίρι κατάφερε κάτι επίσης πολύ σημαντικό: να παραμείνει ανοιχτό για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, διαθέτοντας την αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" για τη διοργάνωση ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων. Με την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Θερινού Σχολείου Φυσικής, το Γενικό Λύκειο Αίγινας και κατ' επέκταση τα εκπαιδευτικά πράγματα του νησιού, παραμένουν στην τροχιά των open days και open projects που βρίσκουν εφαρμογή σε όλο τον κόσμο και έρχονται να αναδείξουν, μέσα από την εκπαίδευση, τις δεξιότητες των μαθητών.

"Το Θερινό Σχολείο Φυσικής εντάσσεται στη φιλοδοξία που είχαμε και έχουμε ως σχολείο, να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία" λέει ο κύριος Πεπές, "Το συγκεκριμένο σχολειό φυσικής, θερινό σχολείο, διοργανώνεται τρίτη κατά σειρά χρονιά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε το μοναδικό σχολείο το οποίο έχει φιλοξενήσει τόσες πολλές φορές έναν τέτοιο θεσμό. Αυτό το θερινό σχολείο γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών από 25 έως 28 Αυγούστου. Είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές".

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. "Γίνονται διάφορες παρουσιάσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος, όχι όμως με τρόπο δύσκολο, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ιδιαίτερα επιστημονικό ή πολλές φορές ακόμη και ακατανόητο για το μέσο μαθητή ή ίσως βαρετό για τα παιδιά. Οι παρουσιάσεις αυτές είναι άκρως ενδιαφέρουσες και μάλιστα γίνονται από καθηγητές πανεπιστημιακούς. Συγκεκριμένα θα αναφέρω ένα όνομα τον κύριο Μάνο Δανέζη, ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο οποίος θα παρευρεθεί στις εργασίες του Θερινού Σχολείου μαζί με πολλούς άλλους πανεπιστημιακούς ή και ερευνητές από τις θετικές επιστήμες. Θα ήθελα να προσθέσω ότι στα συγκεκριμένα σχολεία, δεν συμμετέχουν καθηγητές, αμιγώς καθηγητές ειδικότητας φυσικής. Συμμετέχουν καθηγητές από διάφορες θετικές επιστήμες, έτσι ώστε να υπάρχει μία διαθεματική προσέγγιση στις θετικές επιστήμες", εξηγεί ο υποδιευθυντής του ΓΕΛ.

Η συζήτηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τους στόχους του Θερινού Σχολείου, όσο και για την ανταπόκριση των μαθητών, τις σκέψεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες, ακόμη - ακόμη και για την δεύτερη εκδρομή του σχολείου στον ερευνητικό κέντρο του Cern.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png