Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το φεστιβάλ". Η Ντόρα Μπακοπούλου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

"Θα το παλέψω όσο μπορώ, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να θρέψω και ελπίδες χωρίς αντίκρισμα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το φεστιβάλ", είπε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, επέφεραν πολλαπλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο πολιτιστικό - μουσικό γεγονός του νησιού. Ωστόσο, κάθε φορά η ίδια και οι συνεργάτες της κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις, με αποτέλεσμα την κορύφωση του μουσικού θεσμού, με την περσινή επετειακή διοργάνωσή του. Το 10ο Φ Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας όμως, μάλλον θα είναι και το τελευταίο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, λίγο καιρό πριν, προσκεκλημένη σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, μίλησε για πρώτη φορά για τα πράγματα που οδηγούν στο τέλος του καταξιωμένου μουσικού θεσμού. "Όπως σας είπα, είπα και στη δημόσια τηλεόραση, νομίζω ότι ένας χορηγός που θα ήθελε να προσφέρει δεν εκπίπτει από τη φορολογική του δήλωση, προφανώς, και αυτό ίσως τον εμποδίζει και σε αυτά τα λίγα χρήματα που θα μας έδινε. Τι να πω. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, πραγματικά συντετριμμένη από αυτό το γεγονός, διότι δεν το βλέπω να γίνεται, εκτός κι αν κάτι συμβεί, ανοίξει κάποια πόρτα και δούμε κάποια ηλιαχτίδα. Καθώς καταλαβαίνετε και οι ξένοι φίλοι μας που έρχονται από το Λουγκάνο, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, και οι Έλληνες σπουδαίοι καλλιτέχνες, δεν μπορώ κι εγώ να μην τους ανταμείβω για αυτή τη θαυμάσια δουλειά που κάνουν. Δεν είναι δυνατόν." Λέει εμφανώς λυπημένη και συμπληρώνει: "Το φεστιβάλ έχει έξοδα, μακάρι κάτι να αλλάξει. Εγώ αγαπώ πάρα πολύ την Αίγινα, αγάπησα το φεστιβάλ, όλους τους συντελεστές, μακάρι να διαψευστώ".

"Δεν θα το βάλω κάτω, θα προσπαθήσω, αλλά τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε τώρα Μάρτιο κι ακόμη δεν έχω βρει τίποτα", λέει σε ένα άλλο σημείο της συζήτησης, συμπληρώνοντας ότι: "Αυτό το μήνα θα κριθεί τελειωτικά". Η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου μιλά για τον τρόπο που έχει συνδεθεί με την Αίγινα, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, αλλά και την πρόσφατη τιμητική, βράβευσή της στο νησί.

Πάντως, η απώλεια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, θα ξεπερνούσε κατά πολύ την τυπική απώλεια ενός συνόλου συναυλιών, που απλά αποτελούσαν μέρος του καλοκαιρινού πολιτιστικού καλοκαιρινού προγράμματος της Αίγινας. Το Διεθνές Μουσική Φεστιβάλ Αίγινας, είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία σπάνια, όσο και αυθεντική, κουλτούρα από πράγματα, σύμβολα, τοποθεσίες, ήχους, συμπεριφορές, σχέσεις κοινού και μουσικών, σχέσεις μουσικών και μουσικής με το νησί. Ένας κύκλος πραγμάτων, που κάθε χρόνο, κάπου εκεί στην αρχή του Αυγούστου, επαναπροσδιοριζόταν και επαναπροσδιόριζε ποιότητες.  Η απώλειά του θα ήταν ένα πλήγμα με ευδιάκριτα χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png