Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου

Περισσότεροι από 190 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αίγινας, έχουν επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς το μουσείο Χρήστου Καπράλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το μουσείο. Το μουσείο αξιοποιώντας τη δυναμική των έργων του μεγάλου γλύπτη γίνεται καθημερινά ένας πόλος έλξης, με την επισκεψημότητά του να αυξάνεται όχι μόνο από σχολεία της Αίγινας, αλλά και από σχολεία άλλων περιοχών της Ελλάδας, γεγονός που αναδεικνύει τον ιδιαίτερο, εκπαιδευτικό χαρακτήρα του έργου του Χρήστου Καπράλου.

Η ιστορικός τέχνης κυρία Αρετή Πηγιαδίτη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, εξήγησε τη δομή αυτών των προγραμμάτων, τους στόχους τους, αλλά και τους λόγους που γίνονται πλέον πολύ δημοφιλή στην εκπαιδευτική κοινότητα όχι μόνο του νησιού. "Είναι μία αφήγηση που περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις, δηλαδή έχει διαδραστικό χαρακτήρα, και στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά, να παρατηρήσουν, να βρουν στοιχεία, να σκεφτούν, να προβληματιστούν, να φανταστούν", λέει η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Αρετή Πηγιαδίτη, που συμπληρώνει: "Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε μία απλή επίσκεψη, σε μία βιωματική εμπειρία όσο το δυνατόν πλουσιότερη, η οποία θα είναι πρώτα από όλα ευχάριστη για τα παιδιά και στη συνέχεια δημιουργική. Οι δράσεις εκεί είναι μία πρόταση αξιόλογη και ενδιαφέρουσα που συνδυάζει τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία", λέει η κυρία Πηγιαδίτη που σημειώνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να δώσουν μία διαφορετική διάσταση σε μία σχολική επίσκεψη.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις αντιδράσεις των παιδιών τα οποία ενθουσιάζονται, τόσο από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος, όσο και από το έργο του Χρήστου Καπράλου και συνολικά του χώρου. Τα προγράμματα έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν νέα στοιχεία και πληροφορίες στους μαθητές ανάλογα με την τάξη που παρακολουθούν.  

Η κυρία Πηγιαδίτη ευχαρίστησε την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα η οποία στηρίζει αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις, τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη για την παραχώρηση του πούλμαν του δήμου για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και βέβαια τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού που "αγκάλιασαν" με ενδιαφέρον αυτή την πρωτοβουλία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png