Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Δέδες εξηγεί το ζήτημα των πληρωμών για τη μεταφορά του νερού.

 
Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες. Ο κύριος Δέδες εξήγησε το ζήτημα των πληρωμών για τη μεταφορά νερού, με αφορμή ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το θέμα αφορούσε τη διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για την καταβολή του ποσού 141.115,04 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ στην Ναυτική Εταιρεία ΑΙΓΙΝΑ Ι Ν.Ε. η οποία μεταφέρει νερό στην Αίγινα και στην Πέρδικα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βαγγέλη Δέδε.







Ο κύριος Δέδες εξήγησε ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, καθώς η μεταφορά του νερού έγινε εκτός σύμβασης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου έγινε με απευθείας ανάθεση και έχει πληρωθεί. Η νέα σύμβαση με τους υδρομεταφορείς (ως κοινοπραξία πλοίων) υπογράφτηκε 9 Μαΐου και 11 Μαΐου δημοσιεύθηκε. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου εγκρίθηκε στις 4 Μαΐου.
 
Σε ερώτηση, αν ο Δήμος της Αίγινας χρωστά χρήματα τεσσάρων μηνών ο κύριος Δέδες απάντησε πως όχι, εξηγώντας ότι η εταιρία που μεταφέρει νερό στο Λεόντι έχει πληρωθεί με το ποσό τον 331.000 ευρώ, ενώ και ο δεύτερος υδρομεταφορέας έχει πληρωθεί τον Μάρτιο. Σημείωσε, ότι η διαταγή πληρωμής που συζητήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή αφορά το ποσό των 141.115 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Στην ερώτηση πόσα είναι τα χρήματα από το Απρίλιο και έως τις 11 Μαΐου, οπότε και ξεκινά η καινούργια σύμβαση της κοινοπραξίας, απάντησε ότι δεν γνωρίζει καθώς δεν έχουν σταλεί οι φορτωτικές και συμπλήρωσε ότι μόνο η Υπηρεσία Ύδρευσης μπορεί να το βγάλει σε κυβικά. Τέλος, είπε ότι οι πληρωμές γίνονται κανονικά από τον Δήμο, υπενθυμίζοντας την περίοδο του διμήνου που ισχύει από την σύμβαση, αρκεί να προσκομίζονται οι φορτωτικές και τα τιμολόγια. Συμπλήρωσε ότι τα χρήματα για τις πληρωμές υπάρχουν.
 
Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί. Όμως η έναρξή της καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά, οπότε και δεν ήταν εφικτή η βιντεοσκόπησή της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png