Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Σταμάτης Μαρμαρινός. Μία ανασκόπηση για το έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας και ο σχεδιασμός για την "επόμενη μέρα".


Τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό φιλοξένησε το ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αν και ακόμη υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, το έργο βάσει της μελέτης έχει ολοκληρωθεί κι αυτό αποτέλεσε μία ευκαιρία για τον πρόεδρο του ΔΑΟΑ να κάνει μία ανασκόπηση για όσα είχαν προηγηθεί πριν την έναρξη του έργου, όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και να ενημερώσει για όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

Ένα timeline που όπως είπε ξεκινά από τον Οκτώβριο του 2012 οπότε και κατατέθηκε ο φάκελος, που είχε συντάξει ο αείμνηστος Κυριάκος Γκαρής, στον τότε Αντιπεριφεριάρχη Νήσων κύριο Δημήτρη Κατσικάρη από τις διοικήσεις του Σ.Δ.Υ. Αίγινας και του ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ παρουσίασε ένα προς ένα τα έγγραφα που αποτελούν το περιεχόμενο του φακέλου. Συνέχισε λέγοντας ότι το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014 ψηφίστηκε η μελέτη του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η παρουσία της σημερινής διοίκησης στο έργο ξεκινά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Έκανε επίσης αναφορά στα πολλά κενά που είχε η μελέτη του έργου και είπε ότι αυτά τα είχαν επισημάνει από την αρχή.

Σημείωσε ότι η πρώτη ενέργεια ήταν να περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο την προγραμματική του έργου η οποία είχε κοπεί δύο φορές πριν. Αναφέρθηκε στην άδεια λειτουργίας του γηπέδου και στην διαδικασία που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί. Αναφέρθηκε, επίσης, στην κατασκευή της γκρεμισμένης περίφραξης του γηπέδου το 2015 και επισήμανε ότι ο ΔΑΟΑ έλαβε την άδεια του γηπέδου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το 2015. Τόνισε ότι από το 2012 έως το 2015 δεν μπορούσε να εκτελεστεί το έργο του γηπέδου, λόγω έλλειψης της άδειας.

Τον Αύγουστο του 2016 έγινε η δημοπράτηση του έργου και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και τη Περιφέρειας. Τον ίδιο μήνα κλείνει το γήπεδο και ξεκινά η αποψίλωση του χλοοτάπητα και η μεταφορά του σε άλλα μικρά γήπεδα του νησιού. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2017 ξεκινά το έργο και υπογραμμίζει ότι μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, από την έναρξη των εργασιών, εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Άδεια από τη αρχαιολογία για να ξεκινήσει ξανά το έργο δίνεται στα μέσα Ιουλίου του 2017. Αυτή είναι η ημερομηνία, που θεωρεί ως ημερομηνία έναρξης του έργου ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ.

Επίσης, ανέφερε ότι ο ΔΑΟΑ έκανε κάθε προσπάθεια, παρά τα προβλήματα, ώστε να παρεμβαίνει όπου μπορεί προκειμένου να μειώνονται οι καθυστερήσεις και τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε οικονομική καθυστέρηση από την Περιφέρεια. Ευχαρίστησε τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κύριο Χρήστος Καραμάνο και την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου. Συμπλήρωσε ότι ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης ήταν πάντα κοντά στο έργο.

Στη συνέχεια της ανασκόπησής του παρέθεσε και κάποια κατασκευαστικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν στην πορεία και δεν είναι ευρέως γνωστά. Για παράδειγμα, εξήγησε ότι το έργο σταματούσε στην τελευταία εξωτερική γραμμή (όχι τον διάδρομο) και με τις παρεμβάσεις του ΔΑΟΑ και την πίεση που άσκησε το έργο απέκτησε την σημερινή του μορφή, διαφορετικά όλα μετά από αυτή την γραμμή θα ήταν χώμα. Εξήγησε ότι στρώθηκαν με πίσσα επιπλέον 1.000 τετραγωνικά εκ των οποίων το 80% και με ταρτάν και τόνισε ότι στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα έργο πολύ καλύτερο από αυτό που περιέγραφε η μελέτη.

Για τα κενά πίσω από τα τέρματα είπε ότι θα απευθυνθούν στην Περιφέρεια για να συνταχθεί μία νέα μελέτη. Στόχος είναι να τοποθετηθεί ταρτάν. Η λύση της τοποθέτησης του παλιού χλοοτάπητα εγκαταλείφθηκε καθώς θα δημιουργούσε πολύ άσχημη εικόνα. Βέβαια η λύση του ταρτάν θα απαιτήσει μερικούς μήνες. Ο κύριος Μαρμαρινός είπε ότι η τελική τιμή του έργου ήταν 436.000 ευρώ και ότι έχουν περισσέψει χρήματα για να διατεθούν για αυτό το σκοπό.

Οι πόρτες για το κοινό ανοίγουν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ενώ για την ποδοσφαιρική ομάδα στις 27 Αυγούστου.

Η επόμενη ημέρα έχει αρκετές εργασίες που πρέπει να γίνουν όπως την τοποθέτηση προβολέων. Για αυτό το έργο εξήγησε ότι δεν αφορά την κατασκευή μεγάλων πυλώνων στα τέσσερα σημεία του γηπέδου, αλλά την τοποθέτηση προβολέων led που θα ενισχύσουν τον φωτισμό του γηπέδου.

Όσο αφορά για τους πολίτες και τους αθλητές που θα χρησιμοποιούν το γήπεδο, εξήγησε ότι για την λειτουργία του υπάρχει κανονισμός λειτουργίας ο οποίος ψηφίστηκε τόσο από τον ΔΑΟΑ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016. Τόνισε ότι θα απαγορεύεται η είσοδος χωρίς αθλητική περιβολή, όπως επίσης με ποδήλατα, καρότσια κτλ. Τέλος, αναφέρθηκε στην κάρτα αθλητή που θα την συνοδεύει ιατρικό πιστοποιητικό για την καλή υγεία του αθλούμενου κτλ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png