Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Έρχεται η κάρτα αθλουμένων, με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, καθώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης, της απόφαση που έχει λάβει Δ.Σ του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, σχετικά με την καθιέρωση της κάρτας αθλουμένων.

Πρόκειται για μία μαγνητική κάρτα η οποία θα επιτρέπει την είσοδο του αθλούμενου στο χώρο του στίβου και του γηπέδου του ποδοσφαίρου, μέσω μιας πόρτας που θα ανοίγει με την χρήση αυτής της κάρτας. Το όλο σύστημα θα εποπτεύεται από δύο κάμερες ασφαλείας, ενώ στην εσωτερική πλευρά θα υπάρχει ένας διακόπτης, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο αθλούμενος για να εξέρχεται από τον χώρο. Το ετήσιο κόστος για την χρήση αυτής της κάρτας θα είναι 20 ευρώ (αυτό πρέπει να εγκριθεί από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ως κανονιστική απόφαση) και θα πρέπει να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό.



Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει μία αίτηση στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό με μία φωτοτυπία της ταυτότητάς του και μία βεβαίωση από καρδιολόγο ότι μπορεί να αθλείται. Μαζί θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των είκοσι ευρώ για ένα έτος. Το σύστημα θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όπως εξήγησε ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός αυτός είναι και ο λόγος που θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα. Το γήπεδο έχει έναν φύλακα και στόχος αυτού του συστήματος είναι να επεκτείνει την λειτουργία του γηπέδου πέραν της περιόδου που θα βρίσκεται στο γήπεδο ο υπάλληλος του ΔΑΟΑ, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Σε σχετική ερώτηση ο κύριος Μαρμαρινός διευκρίνισε ότι η κάρτα αθλούμενου του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, δεν έχει καμία σχέση με την κάρτα αθλητή και την υποχρέωση που έχουν όλα τα σωματεία να έχουν τέτοιες κάρτες για τους αθλητές τους μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2019 τίθεται σε ισχύ σε όλη την χώρα. "Αυτή η κάρτα που βγάζουμε εμείς είναι μία κάρτα για να ξέρουμε ότι αυτούς που χρησιμοποιεί το γήπεδο είναι υγιής και για να προφυλάξουμε και τον χώρο, να ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, νομίζω ότι όλοι το θέλουμε να προφυλάξουμε τον χώρο. Έτσι θα έχει και ο άλλος την δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή θέλει να μπει μέσα, χωρίς να χρειαστεί να ψάχνει τον φύλακα", είπε ο κύριος πρόεδρος του ΔΑΟΑ που διευκρίνισε ότι οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Σε άλλη ερώτηση, για την χρήση του γηπέδου από παραθεριστές, που θα μείνουν στο νησί για λίγες εβδομάδες ή μήνες, ο κύριος Μαρμαρινός είπε ότι θα πρέπει να περάσουν την ίδια διαδικασία, δηλαδή αίτηση, υποβολή δικαιολογητικών, καταβολή των είκοσι ευρών και κάρτα. Ο κύριος Μαρμαρινός σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΔΑΟΑ για την συνδρομή των είκοσι ευρώ ανά έτος, χαρακτηρίζοντάς την ως πολλή χαμηλή.

Σε μία ακόμη ερώτηση, εάν υπάρχει πρόβλεψη για τις αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες του νησιού, ο κύριος Μαρμαρινός απάντησε ότι: "είναι μία παράμετρος την οποία δεν την έχουμε δει, για να γίνει όμως, υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία", χαρακτηρίζοντας το ποσό των είκοσι ευρώ πολύ χαμηλό. Στην επισήμανση από το Aegina Portal ότι ο δήμος θα πρέπει να δείξει τον κοινωνικό του πρόσωπο ώστε να μην αποκλειστούν κάτοικοι το νησιού από την άθληση, ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ απάντησε ότι υπήρξε το σκεπτικό αυτό το ποσό να το πληρώσει ο δήμος και να μην εμπλακεί ο ΔΑΟΑ βάζοντας αυτά τα είκοσι ευρώ: "Δυστυχώς από την στιγμή που είναι νομικό πρόσωπο, ούτε ο δήμος μπορεί να κάνει μία τέτοια επιχορήγηση προς τον Αθλητικό Οργανισμό. Μπορεί να τον επιχορηγήσει μόνο για κάποια έκτακτα έξοδα τα οποία του παρουσιάζονται", είπε. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρξει μία λύση.

Σε άλλο σημείο, σχετικά με το ερώτημα που τίθεται, ότι δηλαδή "το γήπεδο είναι δημοτικό και άρα γιατί να πληρώνουμε", είπε ότι: "Το γήπεδο ανήκει σε ένα νομικό πρόσωπο, το καταστατικό του νομικού προσώπου, όταν έγινε πλέον ο Αθλητικός Οργανισμός, γράφει ξεκάθαρα ότι ένα από τα έσοδα του αθλητικού οργανισμού προέρχεται και από την χρήση του γηπέδου. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς, όχι απλά να μην έχουμε έσοδα, αλλά να μπαίνουμε και μέσα από κάτι το οποίο θέλουμε να κάνουμε μέσα σε αυτόν τον χώρο. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι".

Σε ερώτηση για το κόστος του όλου εγχειρήματος είπε ότι αυτό δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ και θα καλυφθεί από τα έσοδα των καρτών.

Αναφορικά με την ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου, που είχε εγκριθεί πριν από δύο χρόνια περίπου, είπε πως θα χρειαστεί στο θέμα της λειτουργίας του γηπέδου με την παρουσία του υπαλλήλου, κάτι που πια δεν θα ισχύει.

Ο κύριος Μαρμαρινός παραδέχθηκε ότι η λειτουργία αυτού του συστήματος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, σημειώνοντας ότι δεν εφαρμόζονται ακόμη και σε γήπεδα που χρησιμοποιούν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, συμπλήρωσε όμως ότι οι όποιες δυσλειτουργίες θα βελτιώνονται και ότι ο πραγματικός στόχος της κάρτας είναι ο έλεγχος από τον ιατρό για να προστατευθεί η υγεία των αθλουμένων και η δυνατότητα να λειτουργήσει περισσότερες ώρες το γήπεδο, καθώς με τον ένα φύλακα που διαθέτει ο ΔΑΟΑ αυτό είναι αδύνατον.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png