Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος για το κινητό ΚΤΕΟ. Υπεγράφη σήμερα η απόφαση.


Για την υπογραφή της απόφασης που αφορά στο κινητό ΚΤΕΟ και εκ την νέου ετήσια παράταση προσκλήσεως για τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Λίγο νωρίτερα είχε εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο ανέφερε τα ακόλουθα: "Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας και της Τροιζηνίας βαίνει προς υλοποίηση. Με συνέπεια λόγων και έργων, πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, και δεδομένης της κακής και επικίνδυνης κατάστασης των οχημάτων και των δικύκλων της Π.Ε. Νήσων, υπεγράφη σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο η απόφαση για τον καθορισμό των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία Κινητών Μονάδων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων και των νησιωτικών περιοχών που θα εξυπηρετούν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.



Για την ανάδειξη του ουσιαστικού προβλήματος της διενέργειας τεχνικού ελέγχου των Δ.Ι.Χ., Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. με μέγιστο βάρος έως 3,5 τόνους που έχουν έδρα τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Σπετσών και Τροιζηνίας (το οποίο θα εξυπηρετεί και τον Πόρο) μελετήθηκε για κάθε Δήμο η διασύνδεση του με την ηπειρωτική χώρα, το κόστος μεταφοράς των οχημάτων, ο απαιτούμενος χρόνος μεταφοράς, καθώς επίσης και τα πλησιέστερα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά). Από τα στοιχεία προέκυψε ότι −κατά μέσον όρο− απαιτούνται 1½ με 2 ώρες ταξιδιού και περί τα 70 με 80 ευρώ κόστος μεταφοράς ενώ στο Αγκίστρι και τα Κύθηρα απαιτείται και κόστος διανυκτέρευσης! Ιδιαίτερα και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, τα πρόβλημα επιδεινώνεται περισσότερο…
Λαμβανομένου υπόψη ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και έχοντας εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι σε όλους τους Δήμους, ξεκινάμε την διαδικασία για την ενεργοποίηση (Υ.Α.40473/4287/2012 ΦΕΚ2672Β) των ΚΜΤΕΟ.
  • Η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των οχημάτων βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως:
  • Βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου και οδοστρώματος.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων και στηθαίων, όπου απαιτείται.
  • Σωστή σήμανση.
  • Διευκόλυνση πρόσβασης των ΑΜΕΑ συμπολιτών μας.
Μέχρι ν’ ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας Κινητών Μονάδων ΚΤΕΟ, θα δοθεί εκ νέου ετήσια παράταση προσκλήσεως για τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκκαλούντο να επιβαρυνθούν με την δαπάνη μετάβασης και τη δυσκολία από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, προκειμένου να εφοδιασθούν με τα απαραίτητα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας των οχημάτων τους".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png