"Δεν έχω καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα των κατεδαφίσεων στην Αίγινα", λέει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.


Για το ζήτημα των κατεδαφίσεων που εκτελούνται στην Αίγινα, ζητήθηκε ενημέρωση από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη, που μίλησε για μία σειρά από θέματα σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Μούρτζης απάντησε σε σχετική ερώτηση, ότι δεν έχει ενημερωθεί για το πρόγραμμα των κατεδαφίσεων, ενώ για κατεδάφιση που εκτελέστηκε χθες σε οίκημα στην περιοχή της Αιγινήτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έλαβε την υπηρεσιακή ειδοποίηση μόλις σήμερα το μεσημέρι. Όπως εξήγησε ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης το έγγραφο έφτασε στα χέρια του ετεροχρονισμένα, καθώς πρόκειται για έγγραφο το οποίο κοινοποιείται και σε άλλες υπηρεσίες.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Δημήτρη Μούρτζη.Ο κύριος Μούρτζης σημειώνει ότι ενημέρωση για τις κατεδαφίσεις είχε περίπου ενάμιση χρόνο πριν όταν ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο δήμος της Αίγινας να διαθέσει μηχανήματα και προσωπικό για να εκτελεστούν οι κατεδαφίσεις. Τότε ο δήμος απάντησε ότι δεν διαθέτει μηχανήματα και προσωπικό, ενώ ο κύριος Μούρτζης συμπληρώνει ότι η εκτέλεση των κατεδαφίσεων είναι υποχρέωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι του δήμου Αίγινας.

Ο κ. Μούρτζης παραδέχεται ότι από τις κατεδαφίσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο δήμο, ειδικά σε λιμανάκια που χρησιμοποιούνται από ψαράδες και είπε ότι αύριο θα ζητήσει να μάθει ποιο είναι το πρόγραμμα των κατεδαφίσεων. "Η ενημέρωση που είχαμε εμείς, ήταν πριν από ενάμιση χρόνο όταν είχαν ξανάρθει", λέει και επαναλαμβάνει ότι θα ζητήσει κατάσταση με τα σημεία που πρόκειται να κατεδαφιστούν.