Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας.


Σε επιφυλακή επιπέδου "κόκκινο" βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινα, καθώς σύμφωνα και με την ενημέρωση που υπάρχει και από τον αντίστοιχο φορέα της Περιφέρειας, η μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων, κινητοποιεί τον μηχανισμό του Δήμου. Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.Ο κύριος Μαρμαρινός είπε ότι ο δήμος διαθέτει το προσωπικό της οδοποιίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δύο υπαλλήλους μηχανημάτων έργων, ενώ εάν χρειαστεί θα επιχειρήσει και ο συμβεβλημένος ιδιότης που είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της Περιφέρειας. Επίσης, ο κύριος Μαρμαρινός έχει έρθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική του νησιού, αλλά και την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κτήρια όπως το ΕΠΑΛ και η αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Μεριστό, που επλήγησαν κατά την διάρκεια των περσινών έντονων βροχοπτώσεων, η οδός Καποδιστρίου και άλλα σημεία που έχουν δείξει ότι μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα. Τέλος ζήτησε από τους κατοίκους της Αίγινας να είναι προσεκτικοί, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.