Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Ο κ. Παναγιώτης Ηλίας για τις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας και άλλα θέματα της νέας δημοτικής περιόδου.


Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εκπομπών, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου, το Aegina Portal φιλοξένησε τον κ. Παναγιώτη Ηλία, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας.

Ο κ. Παναγιώτης Ηλίας αν και δεν έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, εξήγησε ότι γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, ως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγινα. Στην ερώτηση, ότι συγκριτικά με τον προκάτοχό του στην θέση του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέλιο Κοττάκη, φαίνεται να υπάρχει μία στροφή στις επιλογές της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής, ο κ. Ηλίας απάντησε ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Για τους λόγους που τέθηκε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας, είπε ότι αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός και ότι κάθε φορά από την παράταξη και το κόμμα, γίνεται μία επιλογή με κάποια κριτήρια.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της παράταξής του, είπε ότι είναι η παιδεία, η υγεία και η καθημερινότητα. Για την παιδεία είπε, ότι τα δημόσια σχολεία του νησιού θα πρέπει να είναι ασφαλή και οι δημοτικοί σταθμοί να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και όλες τις οικογένειες. Για την υγεία, δημόσια δωρεάν υγεία σε όλο της το εύρος. Επίσης η καθημερινότητα, τα απορρίμματα, η ανακύκλωση, η καθημερινή ασφάλεια του πολίτη και του εργαζόμενου.

Ο κύριος Ηλίας εξήγησε ότι για να έρθουν προτάσεις και παρεμβάσεις για τα προηγούμενα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, δεν δουλεύει μόνο ο ίδιος, αλλά μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, που δεν είναι εκλεγμένοι. Εξηγώντας ένα παράδειγμα του τρόπου που εργάζεται η Λαϊκή Συσπείροση, είπε ότι για τα θέματα της παιδείας στην Αίγινα, έχει γίνει μία καταγραφή όλων των προβλημάτων, που σχετίζονται με τον δήμο, σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αίγινας.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία του νησιού και συγκέντρωσαν ερωτηματολόγια που τέθηκαν στους καθηγητές. Η έκθεση αυτής της έρευνας θα παρουσιαστεί στον δήμο και θα αποτελέσει το πλαίσιο για κάποιες προτάσεις.

Μένοντας στο ίδιο θέμα, είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ανεβάσει πολύ ψηλά το θέμα της ασφάλειας των σχολείων από τους σεισμούς, ενώ στην ερώτηση εάν οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν οφείλονται, σύμφωνα με την εκτίμησή του, στην οικονομική κρίση και την έλλειψη χρημάτων ή στην αδιαφορία των υπευθύνων, ο κύριος Ηλίας είπε ότι στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν πολλά τέτοια προβλήματα.
Ακολούθησε το ζήτημα της υγείας. Είπε ότι το θέμα είναι πως το διεκδικείς και πως προσπαθείς να το λύσεις. Υπογράμμισε την θέση της παράταξής του, ότι η υγειά πρέπει να είναι προσβάσιμη για όλους και για όλες τις ανάγκες. Σημείωσε ότι ο ιατρός κ. Πουλάκης, μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας, έχει συντάξει μία σχετική έκθεση για την υγεία στο νησί.

Αναφορικά με τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας, είπε ότι πολλές φορές τα προβλήματα συχνά προέρχονται από τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, σπάνια από αβλεψίες και πολύ σπανιότερα από αμέλεια και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι μέρος του αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό.

Φυσικά, συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης οδηγών και βέβαια της έλλειψης παιδιάτρου, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, που όπως επισήμανε ο κ. Παναγιώτης Ηλίας, δεν προβλέπονται όπως του γυναικολόγου. Τέλος, επισήμανε την έλλειψη σχολικών ιατρών και την έλλειψη φακέλων για την υγεία των μαθητών.

Αναφέρθηκε στην καθαριότητα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση που είχε αναφέρει προ ημερών ο κ. Νίκος Πτερούδης. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως ότι δεν υπάρχουν ημερολόγια - μητρώα αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας μίλησε για τις θέσεις της παράταξής του για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και τις προτεραιότητες της. Αναφέρθηκε στην έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας, στις κοινωνικές διαστάσεις της, αλλά και στα προβλήματα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Αίγινας.

Από την συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά στην ανάγκη οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας να γίνουν πιο σύγχρονες και να προσφέρουν δυνατότητες τέτοιες, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να κατανοούν τι ψηφίζουν. Διατύπωσε στην ανάγκη να αλλάξει ο χώρος, ώστε να μπορούν να έρθουν οι πολίτες και να παρακολουθήσουν. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μπορεί να είναι λίγοι, αλλά ο δήμος ασχολείται συχνά με προβλήματα που αφορούν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό (παραθεριστές κτλ).

Τέλος, παρουσίασε εν συντομία θέσεις, που αφορούν τα θέματα του πολιτισμού, το λαογραφικό μουσείο, το πολιτιστικό τέλος, την ανάγκη να υπάρχουν δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και επισήμανε το πρόβλημα της προσβασιμότητας στο κτήριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται στον Κοντό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png