Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις για διπλώματα οχημάτων θα γίνονται στην Αίγινα.


Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, συνοδευόμενη από τον κ. Ηλία Δόλγυρα, Γενικό Διευθυντή Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιά και Νήσων κ. Ανδρέα Κονιδάρη. Η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και συζήτησε για σειρά θεμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νησί, μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για μία σειρά θεμάτων, που αφορούν την Αίγινα και την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
 
"Ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών και αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά, πόσο σε πρώτο ρόλο είναι για εμάς τα νησιά, επισκεφθήκαμε σήμερα τον δήμαρχο κ. Ζορμπά, για να του ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας, ώστε οι εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς διπλωμάτων να γίνονται πια στην νήσο της Αίγινας, να μην χρειάζονται να ταξιδεύουν και να έχουν και τον έξτρα χρόνο, αλλά και το έξτρα έξοδο".
 
Σε ερώτηση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι: "Αυτό που μπορούσε να ανακοινώσουμε είναι για την ίδρυση ιδιωτικού ΚΤΕΟ, που βρισκόμαστε πια στο τελικό στάδιο αδειοδότησης. Έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχει τελειώσει, έχει βρεθεί ο ανάδοχος. Βρισκόμαστε λοιπόν στο τελικό στάδιο αδειοδότησης και πολύ σύντομα θα μπορεί να λειτουργεί ιδιωτικό ΚΤΕΟ στο νησί".
 
Σε ερώτηση εάν πρόκειται για κινητό ΚΤΕΟ, η κυρία  Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη απάντησε θετικά, χαρακτηρίζοντας την έλλειψή του ως ένα ακόμη πρόβλημα και έξοδο των κατοίκων που έπρεπε να γίνει.
 
Στη συνέχεια ερωτήθηκε σχετικά με μία πρόταση - επισήμανση που είχε υποβάλλει το Aegina Portal σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή στην δημιουργία ενός Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων, κατ' αντιστοιχία με την λογική της ύπαρξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, αφού όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη, το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, γνωστό ως ΠΕΣΔΑ, δεν λαμβάνει υπόψιν του την νησιωτικότητα, τις μεγάλες ιδιαιτερότητες και πολύ διαφορετικές απαιτήσεις των νησιών στην διαχείριση των απορριμάτων.
 
Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι: "Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις. Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία, έχει μιλήσει με τους δημάρχους και των 66 δήμων και των νησιωτικών βεβαίως δήμων. Σίγουρα τα νησιά θέλουν μία διαφορετική αντιμετώπιση από ό,τι η νησιωτική Ελλάδα στον τομέα της καθαριότητας.
 
Εμμένουμε όμως σε μία σταθερή άποψη, ότι θα πρέπει να υπάρχει ανακύκλωση στην πηγή και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την εξεύρεση μίας λύσης, που θα μπορεί και να ακολουθηθεί φυσικά από τους δήμους, γιατί έχουμε πει πως ότι ισχύει για την ηπειρωτική Ελλάδα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εφαρμογή της νησιωτικής Ελλάδας. Άρα είμαστε σε καλό δρόμο, γίνονται συνεχώς και διαρκώς συζητήσεις με αποτέλεσμα".
 
"Ο κύριος Ζορμπάς είπε ότι θα υπάρξει και μία επιχορήγηση για την καθαριότητα", ήταν η επόμενη ερώτηση του Aegina Portal. Η κυρία Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη απάντησε ότι: "Βεβαίως, αυτά ήδη έχουν ανακοινωθεί θα υπάρξουν επιχορηγήσεις και για τις μελέτες, όσο αφορά τις αδειοδοτήσεις "Πράσινων Σημείων" και για εξοπλισμό και θα είμαστε δίπλα στους δήμους και εμείς και νομίζω και το κεντρικό κράτος".
 
Ακολούθως, το Aegina Portal αναφέρθηκε, εν συντομία σε μία σειρά από πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Πατούλη και η κυρία Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη ερωτήθηκε αν η Περιφερειακή Ενότητα έχει κατανοήσει τα ιδιαίτερα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων; "Γίνονται απολύτως κατανοητά" απάντησε και συνέχισε: "Είναι προβλήματα τα οποία χρονίζουν, δεν έγιναν πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία, μην πω περισσότερο.
 
Η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμο για την κακή διαχείριση των απορριμάτων, έχουμε και το θέμα της Ύδρας, είναι πολλά νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και η Σαλαμίνα και η Ύδρα και οι Σπέτσες και το Αγκίστρι το διπλανό μας πανέμορφο νησί. Όμως όλα αυτά θα είναι μέρος ενός κεντρικού σχεδιασμού. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ μέχρι να γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις, πολύ σύντομα από τον Περιφερειάρχη μας, είναι ότι σίγουρα θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τα νησιά".
 
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στον υποθαλάσσιο αγωγό: "Περιμένουμε να δημιουργηθούν τα αντλιοστάσια, τα λιμενικά έργα από την πλευρά πια της Σαλαμίνας, οι αγωγοί θα ποντιστούν, θα γίνει η προστασία και πολύ σύντομα, σε ένα μικρό χρονικό πλαίσιο, θα αρχίσει η Αίγινα θα υδροδοτείται" είπε και σύμφωνα με τα όσα συμπλήρωσε στην συνέχεια έγινε κατανοητό ότι εξακολουθούν να ισχύουν όσα ήδη είναι γνωστά, ότι δηλαδή η πόντιση του αγωγού θα ξεκινήσει την άνοιξη, ενώ για την προστασία του αγωγού τον Νοέμβριο του 2020: "Θεωρώ ότι θα γίνει πολύ νωρίτερα, το νερό θα περάσει πολύ νωρίτερα"είπε.
 
Αναφορικά με την δράση στην οποία συμμετείχε νωρίτερα στην Αίγινα, δηλαδή την διαγράμμιση των διαβάσεων ΑΜΕΑ από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κασιμάκη και τα μέλη της Κοινότητας είπε: "Έχετε έναν πολύ δραστήριο πρόεδρο στην Κοινότητα της Αίγινας τον Παναγιώτη Κασιμάκη, ο οποίος πραγματικά ενδιαφέρεται και δουλεύει για το καλό της Αίγινας. Πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία, δημιουργούν ράμπες ΑΜΕΑ στο νησί, δεν είναι το παν αλλά είναι μία αρχή για να δείξουμε τον σεβασμό και την αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους, όχι με ειδικά προβλήματα όπως κάποιοι λένε, αλλά με ειδικές αξίες και ιδιαιτερότητες".  
 
Η κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός κεντρικού ΚΕΠ το οποίο θα δέχεται ότι σχετίζεται με διπλώματα και άδειες οδήγησης από τα ΚΕΠ και θα διεκπεραιώνει μόνο τέτοιες υποθέσεις. Αναφέρθηκε στην διεκπεραίωση 10.500 διπλωμάτων μέσα σε τέσσερις μήνες, μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
 
Τέλος, σε ερώτηση εάν προτίθεται να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, εφόσον υπάρξει κάποια πρόσκληση, η κυρία Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη απάντησε: "Με πολύ χαρά θα το κάνω όταν προσκληθώ, νομίζω ότι σύντομα θα γίνει αυτό".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png