Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

"Χριστούγεννα τον Αύγουστο". Το καινούργιο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Γιώργου Μπήτρου.

 
Χθες ο Γιώργος Μπήτρος βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο "Παρουσία", στον πεζόδρομο του Δημοτικού Θεάτρου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων βιβλίων του: "Μαίρη Christmas", "Η Ιωάννα των Θεοφανίων" και "Ένας άγγελος στα κεραμίδια", από την Σοφία Κουτσούρη - Δορμπαράκη, φιλόλογο, την Ειρήνη Χάλαρη, φιλόλογο και τον Κωστα Ζουρδό, θεολόγο.

Μια βιβλιοπαρουσίαση, που εκτός από την ουσιαστική προσέγγιση στο συγγραφικό έργο του Γιώργου Μπήτρου, είχε σαφώς και τιμητικό χαρακτήρα για τον ίδιο.
 
Σήμερα ο Γιώργος Μπήτρος βρέθηκε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μιλώντας για το καινούργιο βιβλίο του, από τη σειρά των χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του, με τίτλο : "Χριστούγεννα τον Αύγουστο". Μία ιστορία που ξεκινά από την δεκαετία του '70 στην Παλιά Κοκκινιά και καταλήγει μετά από χρόνια στην Αίγινα.
 
"Η Ρίτα, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, από βοηθός στο κουρείο του πατέρα της στην Οδό Θηβών, καταλήγει ταξιθέτρια σε ένα από τα μεγαλύτερα σινεμά στο Πασαλιμάνι. Ταυτίζει τη ζωή της με αυτό, ώσπου συναντά το Θόδωρο σε ένα δρομολόγιο του "Γεώργιος Διόγος" προς την Αίγινα. Οι ζωές τους συναντιούνται και ενώνονται. Ζουν τα δικά τους Χριστούγεννα, άλλα ευτυχισμένα και άλλα.... σημαδεμένα. Οι δυο τους φτιάχνουν το δικό τους παράδεισο στην Αίγινα και ζουν έτσι όπως ονειρεύτηκαν. Μόνο που στη ζωή της Ρίτας ότι της συνέβη ήταν.... Χριστούγεννα!".
 
Το βιβλίο κυκλοφορεί στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" και στο εξώφυλλό του, εικονίζεται το παραδοσιακό καφενείο της Τασίας Γαλάρη στην παραλία της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png