Table Talk

Εκπομπές από το studio του ραδιοφώντου του Aegina Portal

Την απόδοση της ιστορικής αλήθειας και του ρόλου της Αίγινας, ως πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ζητά ο κ. Σάκης Σακκιώτης.

 
Δημόσια παρέμβαση σχετικά με την απόδοση της ιστορικής αλήθειας και του ρόλου της Αίγινας, ως πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, έκανε o πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η τοποθέτηση του κ. Σακκιώτη γίνεται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και έχει εκφραστεί ήδη με ένα Δελτίο Τύπου και μία ανοιχτή επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου τις προηγούμενες ημέρες.

"Διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, θα ξεκινήσει αυτόν τον κύκλο των επισκέψεων από το Ναύλιο, ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Αυτό πραγματικά μας γέμισε με ανησυχία και αν θέλετε με ερωτηματικά", είπε ο κ. Σακκιώτης εξηγώντας τον λόγο της δημόσιας παρέμβασή του και υπενθύμισε ότι επί θητείας του η 26 Ιανουαρίου, έχει καθιερωθεί από το 2012  με το υπ' αριθμ. 7 / 30-1-2012 Προεδρικό Διάταγμα, υπογεγραμμένο από τον Κάρολο Παπούλια, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Αίγινα.
 
Στην συνέχεια ο κ. Σακκιώτης ανέπτυξε τις θέσεις του για την υποστήριξη των ζητημάτων που αφορούν την Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα, την φθίνουσα πορεία στην επικοινωνία του θέματος από την πλευρά του δήμου της Αίγινας, αναφέρθηκε στην έλλειψη αντίδρασης του δήμου σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν τον Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα. "Φοβούνται να εκφράσουν την δική τους άποψη που είναι η ιστορική αλήθεια", είπε και υπενθύμισε τα όσα είχαν συμβεί σε ημερίδα με θέμα: "Ιωάννης Καποδίστριας και σύγχρονες Ρωσοελληνικές σχέσεις", τον Οκτώβριο 2013.
 
Έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μιας επιτροπής στον δήμο Αίγινας ως αναγκαίας, όπως ήδη έχουν κάνει η Ύδρα και το Ναύπλιο και πρότεινε την σύγκληση ενός δημοτικού συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστούν οι σχετικές προτάσεις, ενδεχομένως "με μία συμβουλευτική επιτροπή που θα οδηγήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο". Συμπληρώνοντας την πρότασή του είπε ότι αυτή η επιτροπή θα αναλάβει μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα να καταλήξει σε μία συγκεκριμένη πρόταση στους εορτασμούς της Εθνικής Παλιγγενεσίας των διακοσίων χρόνων και να καταλήξει αυτή η πρόταση στην επιτροπή "Ελλάδα 2021".
 
Παρέθεσε σημεία από την έρευνα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, αναφέρθηκε στην πάγια θέση του που συνδέει τον πολιτισμό και την ιστορία με τις ειδικές τουριστικές δυνατότητες και την επισκεψιμότητα του νησιού και ζήτησε μέσα από την απόδοση της ιστορικής αλήθειας η Αίγινα να λάβει την θέση που της αξίζει. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png