΄΄Ο θεατρικός Καζαντζάκης΄.


Μία προσέγγιση διαφορετική στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχείρησαν ο κύριος Θανάσης Παπαθανασόπουλος, συνταξιούχος πρόεδρος Εφετών, γνωστός για το ποιητικό του έργο και ο κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος, φιλόλογος, σε ειδική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο ΄΄Ο θεατρικός Καζαντζάκης΄ και αφορούσε ένα μέρος της λογοτεχνικής του παραγωγής το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όπως είναι τα μυθιστορήματα του ή άλλα είδη τα οποία υπηρέτησε και μεγαλούργησε.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Γεώργιος Μπόγρης, υπεύθυνος των πολιτιστικών του Δήμου της Αίγινας, ο οποίος είπε ότι την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης την υπαγόρευσαν δύο λόγοι: η αναφορά στον δημιουργό που η ζωή του συνδέεται με την Αίγινα και το θεατρικό του έργο "Καποδίστριας" που το έγραψε στην Αίγινα. Ο δεύτερος λόγος αφορά τη συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους στο νησί. Ο κύριος Μπόγρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το "Έτος Καποδίστρια", αλλά και για ένα ειδικής έκδοσης λεύκωμα το οποίο θα αναφέρεται στη σχέση του Καποδίστρια με την Αίγινα.

Στην εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει και ο κύριος Μιχάλης Μουτσάτος, με σκοπό να μοιραστεί με το κοινό τις εντυπώσεις του από το θεατρικό έργο "Καποδίστριας" που είχε ανεβάσει ο Μορφωτικός Σύλλογος το 1983 στο νησί. Δυστυχώς για κάποιους έκτακτους λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση είχε γίνει από ερασιτέχνες ηθοποιούς και έχει αφήσει εποχή στην Αίγινα καθώς καθήλωσε το κοινό. Παρουσιάστηκε και σε άλλες πόλεις εκτός Αίγινας με μεγάλη πάντα επιτυχία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png